jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2024

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 maj 14:30

Sia körde springcykel varvat med cykel med stödhjul ett tag, men så blev hon mer och mer ovillig att köra springcykel. Så då rök stödhjulen och vi har under den senaste veckan försökt få henne att hitta balansen utan.

Jag och Lin har tränat en del med henne på dagarna för det har ju varit bra att Sia har kunnat titta på Lin som kan cykla och Lin har även visat att det går att cykla på Sias cykel utan stödhjul.

I början så lutade hon ganska mycket åt höger och hade svårt att hitta rätt position men nu de senaste dygnen har det skett en otrolig framgång och hon cyklar ju själv.

Men det återstår en del finputsning som att komma iväg, bromsa och göra bra svängar. När jag började öva med hennes kändes det nästan snudd på omöjligt att hon skulle fixa det här innan sommaren var slut och det var ju väldigt skönt att jag hade fel där. Nyårslöftet var att hon skulle cykla utan stödhjul detta år - och det gör hon! /Jenny


Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 maj 11:00


Vi var väl inte först men inte heller sist med att prova denna asiatiska virala trend. Det gick åt en herrans massa ägg, för äggulor skulle vispas pösiga och äggvitor skulle vispas till maräng innan allt det och lite till blandades till en luftig smet som sedan stektes på låg värme under lååång tid. Sia "hjälpte till" och slickade skålarna... Resultatet blev en väldigt fluffig pannkaka som gick hem hos barnen, tyvärr alltför snabbt jämfört med mängden ingredienser och hur lång tid det tog att tillaga dem. Men nu kan vi bocka av dessa från vår lista över sånt vi inte visste att vi nånsin skulle testa. Meshiagare!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 18 maj 08:45

Tanghulu hade helt gått oss obemärkt förbi tills nyligen när det strömmade förbi i flödet. Tanghulu, med kinesiskt ursprung, är färsk frukt som träs på spett och doppas i varm sockerlag för att sedan stelna. Det där stelnandet fick vi dock inte till så bra, men det här var väldigt sött och gott. Vi testade på vindruvor, jordgubbar och små citrusfrukter. Vi blandade åtta matskedar socker med fyra matskedar vatten som kördes i mikron i tre minuter. Spetten fixades till och ett glas med vatten och isbitar. Sockersirapen öste vi sedan över fruktspetten med sked innan vi doppade ner frukterna i isvatten. Men som sagt, det där crunchet missade vi så detta får vi ge oss på igen någon gång. Men gott - ja!


Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 17 maj 18:23

Som tur var så smakade de inte så mycket koriander

och det gjorde att de blev uppskattade,

trots en påtaglig hetta.


Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 17 maj 05:45

Igår var inte heller en rutinmässig dag för då var det Rankåsstafetten i just Rankås och Ian och Isa sprang för friidrottsklubben (bara stora och mellangruppen som hade lag) och Jon hjälpte till med korvgrillning.

Men Loe och Lin hängde också på för att ta del av tillställningen, träffa lite folk, spela fotboll och så sprang de några varv på den korta svarta banan också.

Till Rankåsstafetten var det som vanligt fritt fram för vilket lag/gäng som helst att anmäla sig och sedan springa så många varv  som möljligt på den 1,2 kilometer långa sträckan mellan klockan 18 och 20. Och åtta är ju lite senare än vad barnen brukar vara ute på vardagar, så det blev en senare kväll än vanligt så att det är fredag idag känns säkert extra skönt!


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 16 maj 06:15



Simskolan tog slut i förra veckan för Lin, så då kör vi på med nästa aktivitet. Hon ville testa fotboll och lirar nu Blågult i Landslagets fotbollsskola under ledning av Hörnebo SK. Det är fem tillfällen innan sommarlovet och fem tillfällen efter och första träningen var igår. Då var det uppstart med bland annat utdelning av fotbollströja och fotboll. Tyvärr krockar fotbollen med friidrottsträningen på onsdagar men hon kan ju fortfarande vara med där på måndagar och det var ju som sagt bara träning fem gånger. Lin tyckte att det var jättekul och ser redan fram emot nästa gång!

Lin

F

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 15 maj 19:29


Friidrottsträning mellangruppen, friidrottsträning lilla gruppen, fotbollsskola, fotbollsträning och föräldramöte. Så går en eftermiddag/kväll ifrån våra liv.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards