jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 15 juli 2016

Rödavinbärspaj

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2016 15:00

Vår paj på röda vinbär blev oväntat god... för jag är ju inte särskilt förtjust i vinbär. ;) I receptet som jag hittade så var det hallon, jordgubbar och annat som stod som förslag på innehåll, men nu hade vi inga sådana att tillgå. Istället blev det röda vinbär och jag bytte ut gräddfilen mot 200 gram lättphiladelphia. Receptet fann jag hos en av Mirka Norrströms äldre bloggar HÄR. Att hon och Peter ska gå skilda vägar kom som en överraskning för mig, men å andra sidan så framkommer ju inte allt på TV och andra sociala medier. De fattar säkert de beslut som är bäst för barnen för att de verkar vara fina föräldrar. Och föräldrar behöver inte alltid hålla ihop "bara för att". Ibland är det bättre att bryta upp. Men nu skulle ju det här handla om en väldigt god paj, och när vi kommer över någon annan bärig fyllning så testar vi receptet igen! /Jenny

 


Pajskal:

150 g smör eller margarin
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl


Fyllning:

200 gram Philadelphia (lätt fungerar)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 st ägg
ca. 4 dl bär, i det här fallet röda vinbär


Blanda ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form.
Häll ut bären i skalet. Blanda ihop fyllningen och häll över bären.
In i ugnen i ca 25 minuter på 200 grader.


Vi gillade den både varm och kall!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 maj 14:30


Sia körde springcykel varvat med cykel med stödhjul ett tag, men så blev hon mer och mer ovillig att köra springcykel. Så då rök stödhjulen och vi har under den senaste veckan försökt få henne att hitta balansen utan. Jag och Lin har tränat en del ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 19 maj 11:00


  Vi var väl inte först men inte heller sist med att prova denna asiatiska virala trend. Det gick åt en herrans massa ägg, för äggulor skulle vispas pösiga och äggvitor skulle vispas till maräng innan allt det och lite till blandades till en luf...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 18 maj 08:45


Tanghulu hade helt gått oss obemärkt förbi tills nyligen när det strömmade förbi i flödet. Tanghulu, med kinesiskt ursprung, är färsk frukt som träs på spett och doppas i varm sockerlag för att sedan stelna. Det där stelnandet fick vi dock inte till ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 17 maj 18:23


Som tur var så smakade de inte så mycket koriander och det gjorde att de blev uppskattade, trots en påtaglig hetta.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 17 maj 05:45


Igår var inte heller en rutinmässig dag för då var det Rankåsstafetten i just Rankås och Ian och Isa sprang för friidrottsklubben (bara stora och mellangruppen som hade lag) och Jon hjälpte till med korvgrillning. Men Loe och Lin hängde också på fö...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards