jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 3 april 2014

Fortfarande ingen dator :/

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 april 2014 20:21

Nej, den blev inte lagad till idag. Tydligen var det värre ställt med den än vi trodde... Den gick ju att starta upp, även om den uppförde sig lite märkligt, för inkonsekvenskontrollen gick att trycka sig förbi. När vi väl lät datorn utföra den så hängde den ju sig bara. Nu ska det göras ett försök att klona hårddisken och det håller vi tummarna för att det går vägen för då får vi behålla allt vårt och även alla program. Nästa alternativ är att bara föra över våra bilder och dokument till en annan hårddisk, men då kommer inte programmen med... Ett tredje alternativ för vår dator finns inte. Imorgon vet vi.

Jag och Ian var i kyrkan på öppna förskolan på förmiddagen, sen mat, sovstund, bad med mera. När Jon kom hem snabbputsade jag fönstrena i källaren för det gick knappt att se ut igenom dem efter allt jobb där nere med borrdamm från gips och betong och annat som farit runt. Men någon större möda la jag inte ner på detta för glasen i rutorna är så dåliga till att börja med. Nya fönster till hela huset är ju fortfarande en dröm, och energibesparande skulle det ju förstås också bli.

Vi for till ICA och handlade och jag hämtade i samma veva ut min blogbag från Loppi som jag ska utvärdera. Vidare till veterinärstationen som hade öppet hus med bland annat rabatt på foder. Nalles foder kostar ju en massa pengar - 850 kr för 14 kilo brukar vi betala hos vår veterinär. Här var ordinarie pris 830 kr och just ikväll var det 20% så då passade vi på.



Royal Canin hade personal på plats så vi fick faktiskt en liten foderhink och en penna på köpet också. Ian gillade hinken och Nalle äter ju fodret. Men eftersom det är vätskedrivande så får han maten på morgonen för annars blir det kissrundor om nätterna för oss. Vi ska dock kolla upp möjligheten att testa att byta foder igen för nu har han ätit det här i ett par år och kristaller i urinen kanske inte är något problem längre. För vår del skulle det ju vara skönt att kunna dra ned på foderutgiften.


Vårt charmiga måndagsexemplar!


Nu ska vi fortsätta att ägna oss åt hockeyn och när det bli periodvila ska Jon ner och spackla igen några hål i källaren. /Jenny

Ian · Nalle
 
 
Malin

Malin

4 april 2014 09:11

Åh vilka fina bilder på era fina killar :)
Oj,det var en saftig utgift på foder, men vad gör man inte för sina älskade djur , hoppas dock han kanske kan börja med något annat och hoppas kristallerna försvunnit :)
Drömmar ska man ha, och en dag kanske ni har nya fönster överallt! :)
Hoppas er dator går att fixa,förstår att det blir "tomt" utan den stationära datorn i hemmet.
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

4 april 2014 13:11

Utgiften för Nalles foder har inte täckts av någon försäkring heller, då hade det ju inte varit så farligt. Han äter runt 8 dl av det per dag så det går fort åt, men det har ju fungerat.
Vi ska kolla upp om ett ev byte vid nästa veterinärbesök när det också är dags för p-sprutan (han har ju problem med förstorad prostata också - verkligen ett måndagsexemplar).
Det skulle verkligen göra mycket på huset att få nya fönster för de vi har är inte alls fina, och dessutom dragiga. Vi drömmer på!
Tråkigt besked om datorn. Det gick inte att klona hårddisken, måste bli en ny disk och vi kommer att förlora alla installerade program. Skit! :/ Runt 2700 kronor kommer vi få betala också. Skit igen!
Men annars är det bra... ;) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 15 april 05:45


Efter förra måndagens plus har jag kämpat hårt den här veckan för jag ville verkligen inte ha två plus på raken. Och det blev det inte heller! Att det skulle bli minus visste jag faktiskt redan när jag gick och la mig igår för jag har aldrig gått u...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 14 april 15:45


Y E L L O W S T O N E     Jag vet inte exakt hur många avsnitt under hur lång tid man måste avklara för att verkligen bingea en serie, men jag tyckte att jag hyfsat fort tog mig igenom avsnitten som fanns ute, dvs. de fyra första säsongerna ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 13 april 19:00

I eftermiddag besökte vi Fågelviksskolan då det anordnades en massa kul för barn och unga. Bland aktiviteterna fanns tipspromenad, fiskedamm, pyssel, ansiktsmålning, godisregn, möjlighet att testa på diverse sällskapsspel, dansa Just dance, sjunga ka...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 13 april 09:00


Fastän det fortfarande är ganska kallt händer det saker i trädgården. Det finns blommor och knoppar här och var och det piggar ju verkligen upp. På väg mot rätt håll så att säga... även om vädret för närmsta tiden inte riktigt är med på de noterna. ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards