jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 25 december 2012

Vår julafton...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2012 16:30

... kunde ha fått ett riktigt trist avslut. På kvällspromenaden flög en lös hund på Nalle. Vi gick förbi ett hus och plötsligt kom en hund utspringande från en tomt. Den var helt tyst, skällde inte, det var mörkt ute och hunden sprang fram i nysnö, så vi blev helt överrumplade. Inga ägare i sikte, hunden var inte kopplad och det fanns ingen inhängad.

DÅ LÄMNAR MAN INTE EN HUND OBEVAKAD!!!

Vi var ute båda två men det är inte det lättaste att stoppa ett hundbråk, särskilt inte med barnvagn också. Vi lyckades dock sära på dem, den andra hunden gav sig och vi kunde ta Nalle åt sidan för att undersöka om han blivit skadad. Vi hittade inget öppet sår och hade heller aldrig hört någon av hundarna tjuta till, men hemma fick han en mer noggrann genomgång.

Eftersom ägarna inte hade märkt av det hela och hunden återvänt in på gården visste vi inte hur det hade gått, även om bråket kanske inte var av den allvarligaste sorten. Dock kände jag mig tvingad att göra ägarna uppmärksamma på vad som hänt.

Deras hund låg på trappen och jag ville inte utmana den genom att gå fram och ringa på dörren. Så jag knackade på rutan och där inne satt flera personer i godan ro och tog sju evigheter på sig att öppna dörren. Ropade att de skulle skynda sig. En kvinna öppnade dörren och jag berättade att deras hund flugit på vår och att de fick kolla så den inte blivit skadad så skulle vi kolla vår.

Och vad händer då? Hon säger: "Ursäkta.". Släpper in hunden. Går in. Och stänger dörren. 

STÄNGER DÖRREN!?!

Inget mer. Hon frågar inte efter vad som egentligen hänt, hur vår hund mår också vidare. Som hundägare har man ett ansvar. Dessa ägare tog inte sitt!

Nalle är sedan tidigare osäker när det gäller andra hundar och sådana här händelser är alltid bakslag för oss. Den här gången lugnade han sig dock ganska fort men när vi skulle släppa in honom på vår gård blev han lite spattig. För några sekunder fick han för sig att snöföran som stod lutad mot garaget var en inkräktare och burrade upp sig.

Det är så himla onödigt att han ska behöva råka ut för sådant här. Att någon ska behöva råka ut för sånt här. /Jenny

 
 
skrivmoster

skrivmoster

26 december 2012 09:40

Ansvar ... ja det är tydligen olika ... När du gjorde dig besväret att gå tillbaka och berätta, så känns upplösningen av det hela väldigt konstig! Tur att det ändå gick bra för Nalle.

God fortsättning på annandagen och må så gott! Kram

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

26 december 2012 10:09

Jag ville ju inte gå därifrån och veta att den hunden kanske låg på trappen skadad... För det här var inte hundens fel.

Det var skönt att Nalle klarade sig bra. En annan gång fick han ett litet sår vid ögat men då gick det riktigt illa för området runt ögat svullnade upp, hög feber och han blev inlagt på djursjukhus och blev opererad. Det var några tuffa dagar för vi fick ju inte träffa honom. Men du skulle hört sången han framförde när vi fick hämta honom!!! :)

Trevlig annandag till dig också. Här blir det lite shopping. Kram! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 27 april 14:45


Nu har barnen testat 10 stycken av årets glassnyheter! Och vi har ett resultat!         Se filmen från glasstestet:   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 27 april 09:00


Dagarna med Lin och Sia är ombytliga och häromdagen blev uppgiften att montera och dekorera en tårta. Dessutom testade vi att få den att se ut som en fjäril och det var inte alls knepigt. Vi delade de färdiga tårtbottnarna på mitten och bara vände de...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 26 april 09:00


Vi tror att den här lekplatsen invigdes någon gång i vintras och vi har pratat om att att besöka den, men det är ju inte så kul att besöka en snöig lekplats... I helgen blev det istället av för då passade det bra i och med att Ian och Isa var på Ky...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards