jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 5 januari 2023

Lin är firad!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2023 17:30

 

Lin ville så gärna ha en Belle-docka och i sista stund fick vi tag i en.

Dockan fick först sitta i tårtan som dekoration.


Krånglet med Adlibris och fixandet med nya födelsedagspresenter tog upp lite tid på förmiddagen på Lins födelsedag, vi hade ju egentligen tänkt komma igång med våra experiment redan då. Jo, för experimentkalas skulle det bli hade vi bestämt då Lin visat ett stort intresse för just experiment. Och det var något som skulle kunna engagera hela barnaskaran och kanske skulle till och med någon av dem lära sig något på kuppen. Vi blev lite försenade och fick kasta om planeringen, men vi fick med det mesta av det vi tänkt och Lin var nöjd med sitt firande.



Hon hade fått bestämma lunch, fika, middag och mycket däremellan och vi gjorde så gott vi kunde för att uppfylla hennes önskemål. Det var bara det där om att sminka pappa som inte hanns med, men det är redan inplanerat vid ett annat tillfälle och pappa är så glad för det... Som en tidig födelsedagspresent fick Lin också ett besök på Balthazar Science Center för att komma in i upptäckarandan. Det besöket finns också med i filmen som vi gjort.


Sia
 
 
Carmen

Carmen

5 januari 2023 20:22

Bra gjort av er och så roligt att Lin blev så nöjd med sitt firande trots allt kaos före!
Vilken fin film som ni återigen har gjort.
Bra kämpat!
Sköt om er.
KRAM/Carmen.

http://mylife83.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 januari 2023 21:03

Tack! Det krävdes ju en del planering och några smygtester innan för att få till det.
Men trist med Adlibris. Det är sällan vi hänger ut nån på bloggen men bemötandet här var så dåligt.
Nu är det nog lugnt med firande fram till Alla hjärtans dag. Haha! /Jenny

 
Carmen

Carmen

5 januari 2023 21:06

Jag tycker ni gjorde rätt då ni både visade meddelanden mellan er och Adlibris och även varnade för att det var sånt tragiskt bemötande så att andra slipper råka ut för samma sak. Roligt med alla experiment ni gjorde. Ni har bra fantasi i eran härliga familj.
KRAM/ Carmen.

http://mylife83.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 januari 2023 21:16

Tack för förståelsen. Det blev inte som tänkt men vi gjorde det vi kunde för att göra det så bra som möjligt. Lin ville ju så gärna ha den där Belle-dockan.
Jätteroligt att barnen gillar experiment tycker vi, men önskar väl att vi hade lite bättre kunskap när det kommer till hur allt hänger ihop. Nu är en del mer som magi. Ha! Ha!
Lin fick en experimentlåda i present också som vi inte kikat i än, men ska ta tag i den också. Idag gick mycket tid åt till filmen och snöskottning. /Jenny

 
Carmen

Carmen

6 januari 2023 01:11

Min son Alexander älskar också olika experiment och har en bok som heter 99 olika experiment om jag inte minns fel. Han är otroligt duktig på sådana saker.
Snöskottning är vardag för oss som bor i Norra Norrland. Jag såg att ni hade lite snö och det är ju bra att hålla undan. Men hur mycket snö brukar ni ha under vintern?
Vi har enorma mängder snö, vi har egentligen för mycket men så kan det vara. Dock hade jag gärna flyttat söderut dit våren kommer fortare.
KRAM/ Carmen.

http://mylife83.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

6 januari 2023 08:39

Vi hade med en bok om experiment i beställningen från Adlibris, men nu gick det ju som det gick.

Vi brukar som skönt är inte få så mycket snö. Och den här ska visst regna bort om några dagar. Siktar på vår sen, med bara nåt litet bakslag men det är väl önsketänkande.

Snön var redan väldigt tung att skotta. I natt har det varit lite kallare så får se hur snön är idag. Vi skulle vilja få till lite längdskidåkning men pulka kan det kanske bli nånstans i alla fall. /Jenny

 
Ingen bild

Jenny

6 januari 2023 14:13

- SVARAR HÄR ISTÄLLET DÅ DIN KOMMENTAR FÖRSVANN -

Är rätt less på snön redan men tack för erbjudandet. Skoter blev det aldrig att jag åkte när jag och Jon bodde i Piteå, så någon gång kanske.

Här har vi skickat ut barnen i snön igen, för som ett sätt att suga lite energi från dem fungerar den ju fint i alla fall. Nu är det plusgrader så lär komma in ett gäng blöta ungar, men förhoppningsvis lite tröttare. /Jenny

Jenny och Jon Sjöberg

6 januari 2023 14:14

- SVARAR HÄR ISTÄLLET DÅ DIN KOMMENTAR FÖRSVANN -

Är rätt less på snön redan men tack för erbjudandet. Skoter blev det aldrig att jag åkte när jag och Jon bodde i Piteå, så någon gång kanske.

Här har vi skickat ut barnen i snön igen, för som ett sätt att suga lite energi från dem fungerar den ju fint i alla fall. Nu är det plusgrader så lär komma in ett gäng blöta ungar, men förhoppningsvis lite tröttare. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 28 juni 15:41


Loes fot blev inte bättre i den takt vi hade hoppats på och han har haft ont och inte sovit bra, så det blev ett besök på Vårdcentralen. Dock var det inte mycket mer att göra än det vi redan gjort, men ett par kryckor för att underlätta när han ska t...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 28 juni 05:45


Under två timmar varje eftermiddag/kväll den här veckan har Loe och Lin deltagit i årets Friidrottsskola. Och de har kämpat på så bra i värmen. Loe trampade dessutom på en insekt i onsdags så hans fot har varit lite öm och han missade faktiskt gårdag...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 26 juni 15:45


Ian, Isa och Loe ska delta i bibliotekets Sommarboken och de fina bokpåsarna hämtades ut inför detta. Första träffen har redan varit men där kunde bara Loe delta eftersom Ian och Isa var på läger då. Loe tyckte att det var toppenkul och han gillade s...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 25 juni 16:30


För ett tag sedan såg jag att grannarna hade beskurit sina träd och att alla grenar låg huller om buller i trädgården. För att vara hjälpsamma grannar så knallade vi över och hela familjen erbjöd sig att hjälpa till med att slänga upp alltsammans på ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards