jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2012 19:15

Ians första besök på Gekås.


Nämen det gick ju hur bra som helst att besöka Ullared med vår nyaste familjemedlem. Vi är faktiskt lite förvånade över detta. Vi kunde åka hela vägen ner, för Ian sov under bilresan. Bara det var ju lite förvånande för det tog ändå två timmar och fyrtiofem minuter.

Väl framme tog Jon ut Nalle medan jag ammade Ian och sen gick vi in. I kundtjänsten fick vi ut en vagn med babyskydd och däri satt Ian så bra så.

Ian i vagnen.


Eftersom vi inte hade någon aning om hur länge Ian skulle stå ut bland alla shoppare, inriktade vi oss på att ta Nalles och Ians saker först. Vi for ner och köpte gottigott och en massa leksaker till Nalle. Det som vi har haft utav de båda har blivit uppätna... eller i alla fall fått bitmärken. Så vi behövde lite nya skojigheter att ha som trädgårdsbus. Får se imorgon vad han tycker om sakerna...


Nalles gott och blandat.


Och ganska snart hade Ian somnat så vi shoppade vidare. Inne på Gekås var en del omgjort sedan vårt senaste besök. Nu var Sportbaren färdig, barnkläderna fanns på plan två (men inte med samma uppgång som till restaurangen, bara så ni vet vad vi nu vet...) med mera.

På tredje våning "testade" vi både skötrummet och amningsrummet. Lite märkligt att ingången till rökrutan var dörren mellan de båda, för visst luktade det rök även utanför.

Amningsrummet var mysigt inrett och Ian hade fullt sjå med att titta sig omkring istället för att äta och lika bra var väl det för två tjejer, en av dem ammade i alla fall, tjôtade friskt därinne och störde stämningen.


Sovmössan har kommit till användning flera gånger och här bland folk och lysrör passade den utmärkt. Snutten var med också förstås. :)


Vi tog en snabbfika och sedan for vi upp till barnkläderna och hittade lite av varje till trötter i vagnen. Vi hittade alla möjliga plagg, och fyndet får nog bli en overall som var nedsatt till 99 kr. Lite leksaker och textilier blev det också. Vi hittade en babypulka och här kostade den bara 139 kr. Det var det billigaste jag sett... En gåstol blev det också för framtida bruk. Och så lite till. :)


Ians gott och blandat.


Eftersom klockan inte hunnit bli mycket, det var väl inte så mycket folk ivägen, fick vi lite tid över till oss själva också. Vi delade på oss och kikade på kläder och gjorde även där några fynd. Fy Fabian, vad bra det är i Ullared egentligen!!!

Allt som allt var vi bara inne i butiken i tre timmar och hann ändå med att hitta det vi tänkt och mer därtill. Jon lastade takboxen och satt med Ian medan jag och Nalle tog en promenad i regnet och det var skönt med lite frisk luft efter den effektiva shoppingen. Skönt var det också att sitta ner och äta lite mat. Efter det påbörjade vi resan hemåt, dock kom vi inte så långt utan fick köra in på en skogsbilväg för amning och blöjbyte. Men sen så - hemåt!

Vi är nöjda med dagen som gick över förväntan och det mesta är redan uppackat eller i tvättmaskin/torktumlare. Vi blev inte alls avskräckta, även om det hade varit skönt att efter shoppingen fortsätta till Falkenberg och checka in på vårt favorithotell vid Skrea strand. Men en hotellvistelse får bli nästa reseutmaning. Nu väntar ytterligare lite pyssel här innan vi gör kväll... och hoppas på en repris från natten innan: fem timmars sömn i sträck för Ian! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2012 18:47

... ost. Vi gillar prästost. Vi gillar chips. Vi gillar Fine cheese chips från Estrella.

Obs! Limited edition! ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2012 07:30

Vi skrev aldrig att teckningen på bloggen tidigare i veckan var Ians första - för det var det inte.

Men idag behöver det inte vara någon hemlighet längre... Det här är Ians första teckning:

Grattis på din första fars dag, pappa Jon! ♥

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2012 06:06

Mellan 22 och 3 i natt sov Ian! Rekord! Det är det längsta han sovit sedan han föddes. Han började i och för sig att krångla i sängen vid ett, men jag hann stoppa in en napp i munnen på honom så han hann aldrig vakna till ordentligt. Tänk om han börjar sova i fem timmar i sträck om nätterna - vilken lyx! (Att han efter de fem timmarna bara sov i en timme innan han vaknade nästa gång gjorde ju bara att vi kunde komma ur sängen tidigare än vad väckarklockan ville...)


Ian sover förresten nu också. Och det gör Nalle med. Sover till smattrandet av regnet mot rutan. Bilrutan då alltså för vi tänkte göra ett försök på Ullared ändå. Det här får vi väl se som ett test på hur det går att åka lite längre med den utvidgade flocken. Får väl vara glada om vi får möjlighet att bränna några pengar överhuvudtaget! Hahaha!


Än har vi inte kommit så långt så vi får väl se om vi kommer fram eller om vi får vända. Det är ju trots allt några mil... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2012 12:36

(Lampan alltså, inte mannen. Även om han också är bättre begagnad...)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 november 2012 09:30

Grattis på födelsedagen! Hoppas att det smakar.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards