jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg den 16 april 2022

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2022 06:30


Skärtorsdagen tillbringade vi på fina och roliga Kolmården. Resan dit är ju ganska seg för bilovana men väl där rusar tiden fram och just denna dag hade de bara öppet mellan 10 och 17. Det var vi ju medvetna om så vi försökte göra det bästa och mesta av tiden. Vi hade till exempel med egen mat som vi kunde äta när det passade och det blev ju dessutom billigare. Vi började i Bamses värld men det hanns inte med många åk innan vi bänkade oss för teatern Bamse och båtsemestern och sedan mot Morotslandet, vidare mot Wildfire och det området där. Ian och Isa hade sagt innan att de skulle åka Wildfire och det gjorde de också... men efteråt var det visst något om "aldrig mer"... Eftersom Lin nu fyllt fyra kunde hon åka en del utan oss och hon åkte allt från Mini-hopp till Godiståget. Vi åkte också självklart den underbara (men lite läskiga...) Safari-linbanan och vi besökte Häxköping och där var det väldigt påskigt. Lins ansiktsmålning skulle väl också ha varit påskig men hon ville ha en pingvin. Isa valde en kanin. Vi var kvar på Kolmården ända till stängning och det var bara mot slutet som vi hade otur med vädret då det oönskade men ändå väntade regnet kom. Vi var dock klädda för det och höll oss både varma och torra innanför rockarna. Vi stannade för mat innan vi fortsatte till Scandic som skulle få äran att ha oss som övernattningsgäster. Vi är många men barnen är ju inte gamla så istället för att boka två rum trängde vi in oss i ett. Det fungerade också fint: Ian längst upp i våningssängen, Isa och Loe skavfötter i den under sängen, Lin mellan oss i dubbelsängen och en resesäng till Sia... som dock inte ville ligga i den utan också valde dubbelsängen. Att vi var bland de första på plats när frukosten öppnade klockan sju var ju ingen större överraskning. Men med lekrummet i närheten så gick det att sitta ner en något längre stund i alla fall. Sedan bar det av hemåt igen och den resan försökte vi tajma så att Sia skulle sova merparten av den, något hon också gjorde. På ditvägen sov hon också men då for vi härifrån halv sex på morgonen för att vara framme till det att de öppnade. Påsk på Kolmården var nytt för oss men det blev ett väldigt trevligt och roligt besök det också, det var väldigt påskfint här och var. /Jenny


Länk: https://youtu.be/Tkb8n_MoW6A


Ian · Isa · Lin · Loe · Sia · Våra resor

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards