jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2014 20:04

Vi blev sena ur sängen idag igen. Det är så skönt nu när Ian inte har en sån brådska upp på morgonen. Men att se till så han håller sig vaken under dagen kan vara lite av en utmaning ibland. Särskilt idag då vi var bortbjudna till vänner vid fyratiden för en playdate med fika.

Ian höll på att somna i bilen, så det var tur att de ändå inte bodde längre bort. Och humöret kanske inte var på topp där, men så var han ganska trött och vi tyckte att det gick fint ändå! Det fanns så mycket nytt att leka med och det är roligt att se att intresset för tåg inte dalat för det ligger det ju bland annat ett set i julklappssäcken.


 


Och på tal om julklappar så är det avslutning på Familjecentralen på tisdag. Då ska de som kommer ta med julklapp/ar till sitt/sina egna barn. Det är ju en bra och smidig lösning. Vi ska äta gott, det ska väl bli dans runt granen och så ska Tomten komma. Men tyvärr hade inte Jon möjlighet att vara ledig för detta men vi får mer tid tillsammans under jul och nyår istället. I Ian och Isas klappar väntar en gummianka och en fyrhjuling. Det blir nog bra det.



Jag tyckte att det var så länge kvar till jul, men nu det sista har det gått riktigt fort. Fast något julpynt har inte kommit fram här och det får nog bli kvar på vinden. Dock pratar vi om att ta fram granen någon gång i slutet av nästa vecka. Vi får väl se. Det pågår ju julkalendertävlingar nu om jag inte nämnt det. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2014 06:00


♫ ♪ Lusse Lelle, Lusse Lelle... ♫ ♪

Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 december 2014 17:18

Idag hade Ian ingen brådska upp ur sängen heller utan gick och la sig igen efter vändan uppe där runt sextiden. Och i och med att Jon inte skulle till jobbet så kunde vi alla ligga kvar och dra oss. Ian hade sovit i vår säng sedan ettiden och Isa likaså. Jag hade dem på varsin sida om mig och är nu lite mör i kroppen då rörelsefriheten varit begränsad. De klänger mer på mig. Men det var det värt för att slippa gå upp medan det fortfarande är mörkt ute! Dessutom hade vi inget att skynda oss till. Kanske var det rent utav meningen för just när vi lämnat huset för att gå fram till ICA kom det en lös hund fram till mig. Det märktes ju ganska snart att det var en snäll vovve och vi hade ju turligt nog ett av Nalles koppel i vagnen. Jag kopplade och jakten på ägare påbörjades. Det blev en solskenshistoria och det dröjde inte länge förrän ägaren var hittad och hunden återlämnad.



Vi handlade lite på ICA, köpte julfrimärken och hämtade ut mitt paket från Loppis senaste kampanj. Nu ska det testas varor från Änglamarks serie för barn. Så Ian har att göra!



Vi tog vägen förbi en lekplats på vägen hem. Ian har hittat en gunga som han tycker är så härlig där. Svårt att få honom därifrån när han väl börjat. Och det verkade inte som om pappa tyckte så illa om den heller. Vi kom i alla fall därifrån och gick förbi Falcks assistans där en av bärgningsbilarna till Ians stora glädje stod parkerad utanför. 




Hemma skajpade vi med barnens farmor och farfar - nu är det inte långt kvar tills de kommer och den sista julklappen som jag hjälpt dem med kom med posten idag. Så alla julklappar är fixade. Vi åt och sedan har Jon varit med barnen medan jag roat mig vid datorn. De har hållit till nere i källaren. Det är roligt att den kommer till användning också. Men dessa jultävlingar alltså... Jag kämpar på men nu går det lite trögt. Jag som tyckt att mina motiveringar varit bäst! ;) Ikväll blir det På spåret och sen får vi väl se hur det går för den där Alexander. Vore ju skönt att slippa honom vad det verkar... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2014 19:15

Vi köper till 99% blöjor från Pampers till barnen och är med i Pampersklubben. Nyligen hade vi tjänat ihop till ett presentkort på 300 kr på Lekmer som vi beställde. För presentkortet köpte vi en aktivitetsvagn till Isa i julklapp. Nu pågår det en massa julreor så då var den nedsatt till 300 kr från 600 kr - och vi behövde bara betala frakten på 49 kr. Nästan gratis alltså...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2014 19:00

Fem olika äppelklyftor påbörjade...

.. men är man inte så värst förtjust i frukt så är det okej.

Hellre lite än inget. :)


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2014 19:30

Isa har tills igår sovit med spjälsängen vid min sida och då med ena gaveln borttagen. Igår när jag bäddade om i vår och barnens sängar passade jag på att möblera om lite också. Nu fick Isas säng stå en bit bort i sovrummet. Om det nu var det eller vad det nu var som gjorde att hon sov riktigt dåligt i natt. Och jag var ju pigg därefter...

Hon var vaken varannan timme ungefär. Det var inte så att hon var jätteledsen men tillräckligt ändå för att inte kunna somna om själv. Det var väldigt blåsigt i natt, det kan ha stört, Nalle kanske väsnades, Jon kanske snarkade, hennes mage kanske krånglade, det kanske är tänder på gång - det kan ha berott på flera saker så sängen får stå kvar "långt där borta" en natt till så får vi se. /Jenny


  

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2014 19:05

Idag kom paketet med strutsen till Isa.

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2014 19:01

Någon gång nästa år blir det dags för första tandläkarbesöket

och idag fick Ian det här utskicket.

Ian

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards