jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg den 14 juli 2020

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2020 09:15

 


Igår kom vi hem efter ett par dagar i Uddevalla på campingen Hafsten Resort. Det här var en camping som stod med på önskelistan från ifjol så det var kul att komma dit. Vi har ju siktat in oss på campingplatser med poolområde och här fanns det ett stort fint sådant. Dock kostade vattenrutschkanan extra, den kunde ju lika gärna ingå kan vi tycka, men vi löste band för Ian och Isa som ville åka.

Nu var det långt ifrån det varmaste av väder när vi var där så i vattnet där det var 28 grader var det varmare än i luften! Men det blev ändå bad för oss vid tre tillfällen under vår tre nätter långa vistelse. Campingen låg dessutom alldeles vid stranden, men där kände vi bara på vattnet. På ena sidan kunde man välja sandstrand och på den andra gräs och däremellan låg poolområdet. Och i anslutning fanns också lekplats, hoppkudde och annat kul. Tyvärr var lekgrottan coronastängd men det fanns ju en uppsjö av andra aktiviteter på campingen fast vi hade fullt upp ändå.

Vi besökte skalbankarna och där hade vi nog lite väl stora förväntningar mot vad som faktiskt väntade men kunde checka av det också. En tur och retur-tur med skärgårdsbåten Sunningen till Sveriges första badort Gustafsberg passade vi också på att ta. Sedan vandrade vi längs den prisbelönta strandpromenaden och det blev också lek på lekplatsen i Badhusparken i Uddevalla.

Att fiska krabbor hör väl liksom västkusten till så vi tog oss till Lysekil och barnvänliga badet Pinnevik. Barnen tyckte att krabborna var lite läskiga och fiskade inte med något större intresse, men två krabbor för närmare koll fick vi upp. Innan det var vi dagens första besökare på Havets hus. Där fick vi möjlighet att beskåda havsdjuren på närmare håll och även känna på ett par av dem. Spännande!

En av dagarna lunchade vi på Pizzeria Pingvin i Uddevalla. Vi hade ju sett Peter Wahlbecks stand up-nummer om just den här pizzerian så det kändes som ett kul val att äta just där.

Det var väldigt lätt att fylla dagarna och att stanna tre nätter har vi lite som minimum sett till arbetet det tar med packning, förtältsuppsättning med mera för att det inte ska kännas som att man kommer och går i samma veva. Den här campingen var dock dubbelt så dyr som t.ex den i Kumla så vi kunde inte göra oss för bekväma. Men Hafsten var en jättebra camping med ett bra läge nära vattnet och vi valde att boka en plats nära servicehus och nära poolområdet och därifrån hade vi utsikt över vattnet åt båda håll.

Nästa husvagnstur, om det blir någon, är inte inbokad än, men nu ska vi landa lite här hemma igen. Jons semester rinner iväg men nu väntar ju lite varmare väder framåt helgen i alla fall. /Jenny

 

Husvagnscamping · Ian · Isa · Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards