jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2018

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2018 16:15

Efter den knackiga starten med amningen har nu födelsevikten uppnåtts. Imorgon blir Lin tre veckor och idag stannade BVC-vågen på 3480 gram så det är med 5 gram tillgodo.

Nu det sista har amningen verkligen fungerat bättre, och jag är väldigt trött. Men så skönt att vi verkar vara på väg åt rätt håll, att kämpandet har givit utdelning.

Jag är ju inte den som gillar att amma, men ville ändå ge det en ärlig chans när jag vet att det är det bästa för barnet. Men det är så kladdigt, måste sova med BH också, padsen blir ju ofta dyblöta, BH:n också, måste ha en snutte för spillet osv.

Förhoppningsvis kommer allt att stämma ännu bättre framöver för det känns som att Lin bara blir starkare och starkare och viljan till att amma har kommit mer och mer. På sistone har jag helt slutat pumpa ur för att flaskamata så nu är det bara amning som gäller... fram till juli/augusti då... /Jenny



Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2018 16:02

Förra helgen testade vi adventskalendrar till barnen som fredagmys. Ett uppskattat tilltag - vem vill inte slippa väntan utan öppna alla luckorna samtidigt! Dessutom var det ju halva priset nu så vi köpte några stycken...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 januari 2018 19:30

Jenny hittade ett lagom svårt pyssel att göra med barnen och fördriva lite tid med, så det blev träslöjd på schemat. Att ha tre väldigt nyfikna och klåfingriga barn i pannrummet bland alla potentiellt farliga/dyra saker att pilla på, skapade väl inte den bästa av arbetsmiljöer för "majen", men med ögon i nacken och en hel massa (dålig) erfarenhet gick det ändå ganska bra. Barnen tyckte det var spännande att få vara inne i pappas heliga rum och använda riktiga, eldrivna verktyg - om än under hårdbevakning.



Efter att vrålåken var ihopsnickrade återstod bara lackjobbet och sedan en otålig väntan på att få leka med sina skapelser. Jag fortsatte med att göra en enklare stövelknekt, men vid det laget hade barnen börjat tröttna så pappa fick tillbaka verktyg och pannrum för sig själv. Men bilpysslet var helt klart roligt (och lite läskigt) och kan ha lagt grunden för fler framtida träarbeten tillsammans. /Jon

Ian · Isa · Loe · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 januari 2018 16:28

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 januari 2018 18:22

Lin "påtvingad" fler hemmasydda plagg:

fleecebyxor, fleecefodrad mössa och body i Trollstyg.



Den intensiva amingen som pågått här på sistone visade idag på ett lite bättre resultat än tidigare vid dagens BVC-besök. Lin har ju fortsatt gå upp i vikt men det har varit med myrsteg. Vi har varit på viktkontroller varannan vardag och även lånat med en våg hem för att väga före och efter matningarna. I fredags togs även ett blodprov för att utesluta infektion och provet var helt i sin ordning.

Idag stannade vågen på 3400 gram och det är 110 gram upp bara sedan i fredags. Nu helt utan någon ersättning då hon kräkts upp den när hon fått den för att kolla om hon orkar mer.

Födelsevikten är ju inte nådd än, men nu är den inom räckhåll och till besöket på hennes treveckorsdag på torsdag kanske vi är där. Fast det här har ju varit aningen tröttsamt då det har blivit mycket amning, utpumpning, ömma, såriga och blodiga bröstvårtor. Och hade inte det här resultatet kommit nu så hade vi kanske fått överväga att övergå helt till ersättning.

Nu har inte Lin varit ledsen, utan mer "slö" och ointresserad av att äta. Kanske att vi fått upp aptiten nu då...? Det skulle ju underlätta förstås.

Hittills har matningarna varit lite sega, men under de senaste gångerna har hon blivit mer effektiv. Att ha Jon hemma nu har förstås underlättat då matningar tar så lång tid och sker så ofta.

Förutom viktuppgången så fick vi positivt besked från Skatteverket som godkänt Lin och hennes alla namn. /Jenny


Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 januari 2018 17:17

Body och byxa i ett favorittyg. /Jenny


Lin · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2018 19:14

Sötaste lilla Lin!



 

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2018 19:12

Och vi har lyxen att ha en precis lagom stor pulkabacke alldeles i närheten. Idag var det fler som tog tillvara på den fina vinterdagen - full fart på flera i backen!


Ian · Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards