jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg den 23 maj 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2013 22:30

På eftermiddagen, eller det lilla som var kvar av den, for vi till Skövde. Vi uträttade på kort tid en himla massa ärenden. Först Dollarstore för vi hade fått tips av Nathalié om en billig och bra kolsyremaskin där. Jon ville ha en sådan, och det var ju hans födelsedag så det passade bra. Det blev lite gott till Nalle också och en hel del liter cola till mig för just här fanns ju glasen!


Nu har jag glas också!


Uppe på vinden har jag nu några stycken kartonger med cola-prylar - en dag öppnar mitt Coca-Cola-museum!

Vidare till Granngården för Nalle behövde mer glukosamin. 399 kr kostar en burk där, vi köper till häst för det blir samma sak fast lite billigare. Nästa stopp blev på Jysk för under dagen hade jag reserverat en studsmatta med nät där. Officiellt var det Ian som ville ha den. ;) Sedan behövde vi en parasollfot också. På Clas Ohlson fanns ett bra erbjudande på en batteridriven trimmer från Black & Decker till medlemmar. I helgen hoppas vi på att testköra den för nu börjar det bli svårt att se ut genom fönstrena i källaren för gräset som växer. En helg med trädgårdsarbete väntar.


 

Marshmallowstårta. Och jordgubbstårta.


När vi kom hem hade vi hoppats på att Ian skulle slockna direkt efter välllingen så vi kunde äta Jons födelsedagstårtor (vi kunde inte enas om en sort...) ifred, men efter vällingen blev han istället pigg. De senaste två kvällarna har han somnat vid sju, men nu blev klockan närmare halv tio.


Inte trött!


Han var inte ledsen eller så, bara när jag försökte lura ner honom i sängen. Så han fick vara uppe och busa lite tills han blev trött och nästan somnade i min famn när vi satt och myste i soffan. Så nu har lugnet lagt sig. Jon svarar på gratulationer här och på facebook och jag surfar ikapp.

Vi väntar på att Ian ska börja krypa (får väl ångra oss sen...), eller att en tand ska komma för det har stått lite still ett tag med det mesta nu, även om det säkert händer saker som vi inte förstår oss på. Vi är ju oerhört glada över hur bra Ian har börjat sova och det är säkert utvecklingsrelaterat.

Killen har ju aldrig sovit bra tidigare i sitt liv. Vi testade allt möjligt. Flyttade runt spjälsängen, försökte trötta ut honom, försökte ge honom stillsamma kvällar, somna i egen säng, somna hos oss, gav honom ersättning på kvällen för vi trodde att det hade med bröstmjölken att göra och så vidare, men ingenting fungerade.

På BVC trodde de att de nya sovvanorna hade med utvecklingen att göra. Nu känner man sig riktigt bortskämd när man får fem timmars sammanhängande sömn!

Något som Ian lärt sig nu, även om det inte riktigt är perfekt styrsel på det hela, är att vinka hej då. Alltid något. Och låter det inte som att han vid i alla fall två tillfällen härmar orden hej och då ganska bra...?



 


Nu ska vi dra oss mot sovrummet. Måste passa på, man vet aldrig hur länge Ian tänkt sova. Imorgon väntar en dag med bland annat helgstädning och så ska ett par maskiner tvätt köras. Ihopsättning av studsmatta ska vi väl också få till så Ian vi kan få roa oss lite! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2013 04:30

Det är inte bara Alfons pappa som är en sliten 36-åring... ;)

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards