jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 19 juni 2012

Föräldraträff 4: Hur blir det?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2012 20:00

I den här lokalen på Familjecentralen hålls våra träffar.


Nu har vi varit på sista föräldraträffen för den här första omgången. Nästa gång vi ses i oktober har alla fått sina bebisar. Overkligt! Och overkligt kändes det också att sitta och gå igenom punkterna under träffen. Idag skulle vi tjejer sitta med ett lösbröst och docka och öva amning...

Eftermiddagens träff var mycket informativ och vi pratade om just amning, men även om parrelationen efteråt och återigen togs det upp hur viktigt det är med andning och avslappning när det är dags för förlossningen. "Kvinnans jobb är att andas och slappna av" - ja, det låter ju enkelt! Mannen och personalen ska underlätta för just detta. Ja, ni kan ju försöka lugna mig när det är dags! ;)

Men mycket amningsprat blev det och hur vi ställde oss till det. Vi pratade om våra förväntningar och erfarenheter, samt för- och nackdelar. Att få igång amningen är inte så lätt som det kan verka alla gånger, och det är inte alla det fungerar för och det är inte heller alla som vill amma.

När det kommer till tiden efteråt så blev vi förberedda på att det kanske inte kommer bli så där gulligt som det kanske verkar vara för många. Det har vi väl nästan anat ändå.

Vi kommer nog att bli obeskrivligt trötta... (Och att ta på sig några större projekt var tydligen inte att tänka på, och där tänkte vi båda på våra husplaner.) I samband med detta tog barnmorskan även upp shaken baby syndrome som hon självklart varnade starkt för. Blir frustrationen för stor så gå därifrån istället, rekommenderade hon.

I bildpresentationen listades grejer som var lämpade för första tiden - konstigt att vår lista var betydligt längre än den som föreslogs... Känns ju skönt att vara lite "före" när det gäller något.

Jag hade inte några stora förväntningarna på de här träffarna i början, och efter den första kändes det som om det inte skulle ge så mycket. Men det var bara en mjukstart och efter den har ribban för innehållet på träffarna höjts betydligt och jag tycker att det har varit mycket givande.

Och det kommer säkert att bli ännu roligare när vi ska ses nästa gång - med alla bebisar. /Jenny

 
 
Jinni

Jinni

20 juni 2012 03:55

Sv: haha, ja att springa var nog den sämsta idén igår. Hade ont hela eftermiddagen i bäckenet och i höfterna. Smärtsam lärdom.
Dessutom tror jag att jag kommer skippa att åka 6 timmar norrut under midsommar.
Känns som att det kommer göra för ont, får se hur det blir.

http://www.whatiwant.se

Jenny och Jon Sjöberg

20 juni 2012 04:27

Tråkigt att hörs att det skulle ge sådana onda konsekvenser. Men kroppen är väl långt ifrån samma skick som innan... Jag har bara hållit mig till promenader, och inte särskilt snabba sådana.
Hoppas att du snart mår bättre! /Jenny

 
Heidi

Heidi

20 juni 2012 16:16

Sist vi var hos barnmorskan pratade hon om Shaken baby också. Hon sa att sedan de har börjar informera om det på mvc har det minskat kraftigt - va bra! =) Hon sa att "Man MÅSTE få sova. Man ORKAR inte att inte få sova. Så får man t ex ett kolikbarn så MÅSTE man lämna ifrån sig ansvaret för att få sova någon timme. Använd anhöriga och vänner. Annars orkar man inte och såna här saker händer"

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

20 juni 2012 16:29

Det är jättebra och viktigt att det här börjas tas upp mer och mer för skadan av bara lite skakning kan bli förödande. Barnmorskan berättade att hjärnan på de små inte riktigt sitter fast så den kan bli rejält omskakad. Det var obehagligt att höra när hon berättade om detta, men det behövs varnas.
"Lämna hellre barnet skrikande och gå ut och gå ett varv runt huset om frustrationen blir för stor" sa hon. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 6 juni 12:45


I helgen provsmakade vi några sorter av BUBS som vi kunde få tag på och de blev uppskattade!   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 5 juni 19:21


Som vi kanske nämnt så har vi ju så här på slutet börjat anteckna var bilarna med "våra" nummer står, så då kan det gå lite fortare och vi kan till och med ta flera nummer på raken om vi har tur. Ikväll tog vi tre nummer i ett svep och nu har vi se...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 5 juni 14:30

I måndags var Loe på Snickarvallen för sin klass friidrottsdag. Jag, Lin och Sia var där och kikade innan vi drog iväg till Mini-Zoo för att bland annat mata kaninerna.     Tisdagen blev lite av en déjà vu-upplevelse då det var Isas tur att ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 4 juni 18:16


Njuter av vad som verkar vara sista varma dagen på ett tag. ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards