jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2019 00:45

I det senaste brevet från nissen Julien hintade han om att han hade en stor överraskning på gång till barnen och det blev det verkligen!


 


Nissen hade ordnat med en resa till Göteborg och besök på både Universeum och Liseberg och däremellan en natt på hotell, där vi helt oväntat fick rummet uppgraderat så det blev mycket lyxigare och rymligare. 

Vi for iväg i söndags och kom hem sent ikväll. Första stoppet blev på otroligt intressanta och spännande Universeum. Delen med de stora akvarierna är kanske det mest fascinerande och där tillbringade vi nog mest tid. Så lagom läskigt att ha hajar så där nära! Vi var också på experimentsidan innan tiden hade rusat förbi och det var dags för Universeum att stänga och för oss tid att ta oss till hotellet. Vi fick en jättebra parkering alldeles utanför entrén, barnen fick välja leksaker så fort vi kom fram till receptionen och där ordnade de så att vi fick ett större rum. Vi hade ju räknat med att ha det lite trångt, men nu blev det stora ytor och Ian, Isa och Loe sov i en av bäddivanerna och Lin mellan oss. Gick finfint! På morgonen väntade en jättefrukost och det fanns verkligen massor att välja på och alla hittade något att äta sig mätt på. Efter det tillbringade barnen en stund i lekrummet innan det blev dags för tandborstning och utcheckning. Vi gick till Trädgårdsföreningen som låg alldeles i närheten, för där visste vi att det fanns en rolig lekplats som vi uppehöll oss vid innan vi tog en tidig lunch för att vara klara att gå in på Liseberg vid öppning.

Och när grindarna öppnades var vi där. Vi började med att besöka Tomten då vi anade att det skulle bli köbildning där. Nu fick barnen en ganska lång stund med Tomten. Självklart åkte vi en massa attraktioner också, men den mest magstarka den här gången blev Lisebergshjulet. Premiär för oss alla. Men 60 meter upp i luften är väldigt högt och det var allt lite tur att det var mörkt och att det lätt blev immigt på rutorna så man slapp se ut så bra... Det är ju omöjligt att inte ha det roligt och mysigt på Liseberg och särskilt när det mörknat sken verkligen parken upp med all sin fantastiska belysning! Det var fyra trötta barn som sov nästan hela vägen hem från Göteborg och faktiskt höll sig vakna över tolvslaget och fick uppleva en del av julafton på denna sida om nattsömnen. 



Och självklart blev det en film från denna mysiga minisemester. Nu säger vi godnatt! /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2019 11:00

Vi har roat oss med att göra egna små snöglober. Ett precis lagom pyssel där barnen fick måla sina bilder som skulle sitta inuti globen efter förmåga. De blev jättegulliga! Men pluppen till vattnet superlimmades igen. Ifall...


Ian · Isa · Lin · Loe · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2019 15:15

Nån som tillbringar mycket tid här numer...

 

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2019 16:12

Med morgontidningen hittade Ian varsitt julkort till barnen från Tomten och i kuverten låg även varsin chokladklubba. Det fanns också ett brev från nissen i nissens lilla postlåda. Ett brev med en väldigt spännande överraskning för hela familjen! Fortsättning på det följer...



 

Ian · Isa · Lin · Loe · Nissen Julien
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2019 07:30

 

Jag och Isa har gjort vårt årliga pyssel - goda tomtegubbar! /Jenny

 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2019 15:45


Häromdagen lämnade jag blod för 40:e gången sedan starten för snart femton år sedan. Sköterskan sa: "Ta det gånger tre, så vet du ungefär hur många människor du hjälpt". Jag hade faktiskt aldrig tidigare hört att man kan räkna på det sättet, så visst kändes det lite extra bra denna gång, och som vanligt gick all ersättning till Barncancerfonden. Men det behövs tyvärr alltid mer blod, så om du kan tänka dig att bli blodgivare, hittar du mer information på Geblod.nu. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2019 16:15


Igår hade Isa och Loe Julfest på förskolan och var finklädda och åt julmat och idag var sista dagen där för i år, så nu har de gått på jullov. De överlämnade några små presenter till sina pedagoger. Ian har imorgon kvar också i skolan, innan det är hans tur att få lite efterlängtad ledighet. Tyvärr kommer den väl gå alldeles för fort...

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2019 15:00

 

Motivet för årets julkort kändes självklart, 

för "man ska ha husvagn"!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards