jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2019 12:05

Snart dags för 5-årsdagen och lite senare prinsesspyjamaspartykalas.

 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2019 10:22

Vår bil har varit väldigt kostsam på sistone med allt från trasig AC till punktering... Nu i veckan var det dags igen för ytterligare en reparation och lånebil för oss. Som om inte det vore nog så är det inbokat ännu en vända till verkstaden i nästa vecka. Tråkigt. Bilar ska ju bara fungera, men inte den här vad det verkar, och vi är väldigt sugna på en ny. Lite ont om billiga och rymliga 7-9-sitsiga bilar bara...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2019 09:15


Isas favoritsyssla är att måla. Och igår hade hon vernissage på temat Ballerina. Vi gick en konstrunda i källaren och efter det lite tilltugg. Målningarna var också till salu. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2019 11:30

Vi har testat flera olika sorters namnmärkningar som tatueringar och liknande på barnen. Vårt senaste inköp inför sommaren är dessa armband. I dem finns det en plastlapp som man ska skriva namn och telefonnummer på.

Vi valde dock att skiva ut information med en Dymo och klistra på ifall det inte skulle fungera med text och väta.

Barnen hade på armbanden under senaste campingen och Loe valde att ha sitt runt vristen istället och det gick ju också bra.

Hoppas att de aldrig behöver komma till användning... för vilken skräck om något av barnen skulle komma bort...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2019 18:39


Ikväll var Ian med på säsongens sista fotbollsträning.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 juni 2019 16:30

 

Helgen i en film!



Vi kickade igång barnens sommarlov med att åka iväg en liten bit härifrån för att campa. Och vilken bra idé det var, för vi fick en toppenhelg. Campingen passade oss jättebra och platsen vi valt fungerade fint - nära till lekplats med hoppkudde och servicehus och ännu en lekplats åt andra hållet. Mycket lyckat då barnen fick lite frihet och särskilt i och med att platserna runtomkring oss förblev lediga.
Campingen heter Harge Bad & Camping och ligger en bit söder om Askersund. Under vad som var kvar av fredagen ordnade vi med förtältet, myste i förtältet, kikade runt lite på campingen och badsugna barn doppades i Vättern på Nerikes Riviera.

Igår krånglade vi oss motströms Vätternrundan och kikade till Askersund. Vi hittade en jättefin lekplats vid bryggan ut till Borgmästareholmen. Det fanns bland annat en kul grej där barnen kunde leka med vatten.

Vi lunchade och for tillbaka till campingen och packade för besök på poolområdet som låg en liten bit från campingen, men vi hade skrindan med oss och kunde gå och ändå få med oss packning. Det här området var alldeles lagom för oss. Loe och Lin plaskade fint i den lilla bassängen och det dröjde inte länge förrän både Ian och Isa var så pass modiga att de båda åkte i vattenrutschkanan själva. Det var dessutom en riktigt fin utsikt över den riktiga sandstranden vid Vättern. Det här var en riktig pärla för våra badgalningar! Och så mys i förtältet med gott att äta, dricka och spelkvälll.
Men så har vi den där vardagen som pockar på här väldigt ofta. Jon har inte semester än och hemma väntade reperation av robotgräsklipparen, försöka sälja vårt gamla side by side-kyl/frysskåp, tvätta, bada barn och annat. Vi hade nog kunnat tänka oss att ha stannat längre annars, för avbrott från vardagen är guld värda och i och med husvagnen känns det som att det kan bli sådana tillfällen oftare.
Men vardag var det... och kl 7 imorgon bitti ramlar elektrikern in för vi har dålig jord... Alltid är det något. /Jenny

Husvagnscamping · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juni 2019 11:15

Rosettskor är ju så himla gulliga.

Jag har ett par från ifjol, Isa har två par

och nu har Lin sina alldeles egna. /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juni 2019 10:30

Ja, det är nu mitt jobb börjar - fyra ungar hemma i lite över två månader!!! Tur att Jon har semester under några av dessa veckor.



Igår slutade Isa och Loe på förskolan. Barnen hade fått önska vad de ville göra denna dag och de hade kalas/party/disco/fest och var uppklädda för detta.



 


Jag tömde det sista på barnens hyllor inför uppehållet. Många kläder blir det... Isa och Loe kommer dock att gå kvar på samma avdelningar. Och vi överlämnade några små presenter till personal på förskolan.



Ian gjorde sista dagen på skolan igår och även hans kläder tömdes. Han kommer att byta byggnad och gå i ettan i huset bredvid. Idag hade han skolavslutning i Equmeniakyrkan och barnen sjöng fint och sa hej då och önskade varandra och fröknar en trevlig sommar och presenter överlämnades även där.



Och en härlig sommar passar vi också på att önskar er alla som läser! Bloggen tar ju inte sommarlov, den fortsätter och rullar på mot sin nionde födelsedag. /Jenny

 

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards