jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2019 11:15

 

 

Rädisorna verkar inte ha mått dåligt i vädret som varit.

Dessa drog jag upp igår. Fina! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2019 11:11

Det samlas en hel del bilder och filmsnuttar i mobilen och bland klippen hittade jag detta på Lin. Det är filmat bara några dagar efter hennes 1-årsdag i januari. Sötnöten! /Jenny

 


 

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2019 08:15


Renoveringstempot är inte lika högt här nu men ändå pågående och i köket håller vi till. Vi lämnade in lådfronter och skåpsluckor för lackering i förra veckan och resultatet blev jättebra. Den nya ljusa färgen kändes så självklar men som vanligt blev inte allt klart då det är mycket kvar i köket som vi vill ändra. Just därför blev det lite hastigt och lustigt en vända till Jönköping igår. Vi har ju lite ont om tid också, men nu fungerade det... Barnen gillar väl IKEA så där men maten har de inget emot, så vi lunchade där. Köttbullar och mos valde barnen och så självklart glass på det och i närheten av utgången bjöds vi på livemusik av ett karnevalinspirerat band som spred glädje. Ett smidigt besök. Och för att inte gå hemma och dra innan IKEA skulle öppna (här är vi ju uppe långt innan tuppen...) åkte vi inte långt efter frukost och gjorde ett besök i Jönköpings Stadspark innan. Där fanns det en stor lekplats, djur att titta på, vi var in en vända i Fågelmuseet, åt lite medhavd fika med mera. En mycket fin park som vi funderat på att besöka länge och nu blev det alltså av och eftersom IKEA gick ganska fort kom vi hem med lite tid kvar innan lördagsmys så vi hann få ordning på de platta paketen. Nästan i alla fall.


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2019 06:45


Snart är ännu en vecka förbi och förskolebarnen har bara nio dagar kvar innan sommarlov. Ian har några fler i skolan. Veckan började både bra och dåligt då det visade sig att vi hade tur i tävlingen hos GB Glace och vann biljetter till Kolmården med bilden som jag tog på barnen och rimmet jag skrev till. Jättekul!

Glädjen dämpades dock en del senare då Jon ringde när han var på väg hem från jobbet och upptäckt att bilen gått sönder. Det blev raka vägen till en verkstad som hade tid inom kort att laga. De hade dessutom en lånebil så Ian kunde ta sig till fotbollsträningen och kanske ännu viktigare hörselkontrollen på tisdagen.

Vår bil hann inte bli klar och egentligen hade vi tänkt åka till Skövde allihop men nu blev det inte så. Ians hörsel blir märkbart försämrad i samband med förkylningar, kanske inte så konstigt men den dåliga hörslen hänger i länge efteråt, nu senast i tre-fyra veckor. Nu ansåg vi att han hörde bra och det visade även testresultet, kanske bara aningen sämre på vänster öra, men ändå väldigt nära fullt godkänt. Det blir en uppföljning i juli.

Men eftersom det inte blev något besök till Skövde i tisdags så passade vi på att ta oss ut till Glassbilen och fylla upp frysen för sommaren. Ian har läst ut ännu en bok och eftersom det är studiedag två kommande fredagar så blir nästa fredag i skolan den med skolavslutning. Det går fort nu!

Jon har jobbat över en del, bland annat i onsdags när vi hade ett ordentligt åskoväder här. Barnen var aldrig rädda fastän det lät en hel del, men jag tyckte väl att det var lite så där att ha koll på vad de gjorde och var de var någonstans. De två små ville gärna ta sig ut på altan och sitta och titta på vädret... En hel del välbehövligt regn kom i alla fall och nu växer det bra på vår hobbitkulle.

Ett strömavbrott fick vi dock uppleva ändå under veckan fast av någon anledning som vi inte riktigt kunde lista ut. Under veckan har Lin mer och mer börjat härma oss och framförallt sina syskon. Till exempel med att spela Wii. Men hon är också väldigt ljudhärmande och många gånger låter det som riktiga och långa ord. Annars är väl favoritordet "pappa" och "lippa" som är för klippa då hon tycker robotgräsklipparen är spännande. Att testa dricka vatten själv ute i värmen har det också blivit och det blev mest blött... och glasstruten åt hon uppochner. Vi har gjort slajm och annat för att fördriva tiden.

Och på tal om att fördriva tiden så har Jon nu fördrivit ett år och fyllt 42. Grattis! Han jobbade över den dagen men blev ändå inte så sen att vi inte hann med ett litet firande senare på kvällen. Tårtan han önskat och beställt blev det dock att vi fick mumsa på igår. En Liftarens guide till Galaxen-inspirerad tårta. Och sent blev det för Ian igår kväll då han var med och spelade fotbollsmatcher i Knatten i blött och kyligt väder. Det är helg kvar och det finns att fylla den med. En hel del planerande inför Isas pyjamaspartykalas återstår och så står det ju en pall med betongplattor utanför... /Jenny

 


Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2019 18:27

Riktigt snabb leverans på canvasen i storlek 50*70. Vi tog ju bilderna i söndags! En familjebild på våren i matchande kläder har blivit lite av en tradition.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2019 09:18

...men vill spela Wii ändå.

 


 

Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2019 19:30

Jag gav bort rosetthårband med namn broderade till en nyfödd i present och även ett till hennes syster. Jättefint och det verkade uppskattat! Nu har Lin och Isa också fått varsin personlig hårrosett.

Ett fint presenttips till någon kanske...? Finns hos https://hoppiloo.se/. /Jenny

 


Allmänt · Isa · Lin

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards