jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2019

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 januari 2019 15:30


Isa pärlade en regnbåge som fick magneter fastlimmade.
Lagom ansträngande pyssel när hon kände sig lite rastlös.


I veckan har det varit krassligt här och var. När de stora två sover på dagen kan man genast börja ana oråd. En envis feber som inte velat släppa och Isa har varit hemma från förskolan hela veckan och idag var inte Ian helt hundra, men inte långt ifrån, så ingen förskoleklass för honom för att ta det säkra för det osäkra.
Lite tur i oturen att nyinskolade Loe hållit sig frisk för han har varit där. Hade det inte varit för att han just börjat och precis börjat komma in i förskolerutinerna så hade jag hållit honom hemma också. Men nu fick det bli förskola för honom för att slippa skola in igen, för hur länge Isa skulle bli hemma gick ju inte att säga där i måndags. Annat hade det förstås varit om Isa haft magsjuka. Nu har Loe verkat friskast av barnen.



Friskast av dem!


På morgonen i måndags sa Isa att hon var frusen och jag kollade febern och fick en förhöjd temperatur och hon fick stanna hemma och sedan har febern hållit i sig. Lin har inte varit sig själv under veckan heller. Men med henne är det svårare att veta orsaken då hon från att inte haft någon tand alls nyss har den fjärde på gång. Och tandsprickning har aldrig varit någon höjdare här bland barnen.
Men nu är Isa på bättringsvägen, vi håller tummarna för att Ian inte blir värre för han vill ju gärna på både simskola och bandy i helgen, Loe hoppas vi ska klara sig helt och så får vi väl se om Lin blir på bättre humör och får bättre matlust när de jobbiga tänderna som är på gång är igenom. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2019 13:46

Men orkidéerna, som faktiskt fortfarande är vid liv (!), ger fin färg inne.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 januari 2019 13:30

Vi hittade inga almanackor som vi tyckte passade barnen så vi hittade en sida där vi kunde lägga in egna bilder och skriva ut, laminera, stansa hål och bunta ihop. De blev ju mycket personligare nu! I Ians är det bara ninjagomotiv, Isa har fått prinsessor och Loes är varvad med allt från Pippi till Babblarna.


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 januari 2019 10:00

Loe har Babblarna som tema på förskolan, ska på musikalen osv. Så vi är lite omringade. Leksaker, plåster, snacks och annat är redan testat. Näst på tur är dessa produkter.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 januari 2019 17:45

Vad kan man hitta på i Karlsborg en fredagskväll i januari? Säkert en hel del, men jag valde kanske en av de mer udda aktiviteterna: tillsammans med ett femtontal andra ur Tibro naturskyddsförening inventerade jag fladdermöss, en tjugoårig tradition i den i år tvåhundra år gamla Karlsborgs fästning.



Färden gick genom många mörka gångar, vissa nästan oändligt långa, vissa delvis vattenfyllda och det var lite Indiana Jones-känsla över det hela. Fast facklorna var utbytta mot pannlampor, och i deras sken försökte vi få syn på de fladdermöss som krupit in i springor för att övervintra. Det var inte helt lätt att upptäcka de små liven, säkert missade vi någon men några hittade vi allt. Desto fler stora spindlar fanns det, och på ett ställe hade ett par duvor flyttat in och lämnat en redig hög med spillning nedanför.



Inventeringen görs som ett led i forskningen kring fladdermöss, och något som slog mig när jag läste på lite om arten, var hur lite jag egentligen vet om dessa fascinerande djur. Hur som helst var det en intressant upplevelse och något som bara en handfull får göra varje år, då dessa delar av fästningen inte är öppna för allmänheten. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2019 19:18

I eftermiddag visades Bamse och Dunderklockan här i Tibro och barnen såg den. Igen. Var ju innan jul i samband med premiären förra gången, så det var ju ett tag sedan. Lika bra denna gång!

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 januari 2019 12:30

  


Skridskoåkning är ingen favorit hos Ian och Isa men de kämpade på riktigt bra. Nästan så vi hoppades på att Ian skulle ha ramlat lite så vi kunde få reda på om han skulle kunna komma upp själv. Men han höll balansen hela tiden. Isa ramlade några gånger och hon lyckades ta sig upp själv. Loe testade att stå på isen med skridskor på, men några skär blev det aldrig att han tog på egen hand. Han var nog som mest nöjd när han fick bli dragen i pulkan på isen.


  


Vi fick en riktigt fin förmiddag på isen, solen dök upp och sken härligt på oss. Fastän det varit kallt ett tag nu, så hade ändå inte hela Örlen frusit, längre ut från där vi var var det öppen sjö. Vi var dock aldrig oroliga där vi höll till i badviken. Och det hade ju varit trevligare om det hade varit badläge och inte istid...

Ian · Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 januari 2019 17:01

Och det tog inte emot att hjälpa till att uppmärksamma den dagen...



 

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards