jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2017 05:38

Ännu en natt då det skulle varit skönt med mer sömn. Och framförallt välbehövligt.
Och nu har jag varit vaken så pass länge att det inte är någon idé att försöka somna om. Snart är alla ändå vakna.
Lite sömn, men ingen som har spytt i alla fall. Jag försöker väl vila istället då, men ingen position är särskilt bekväm...
Så mycket onödig vaken tid. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2017 20:15

Jag gjorde mig och barnen klara som vanligt imorse men på vägen till förskolan kom ett sms om att det kräkts på förskolan under morgonen. Verkligen inte roligt för någon. Det slutade med att jag vände hem igen med alla barn... Med allt vad det nu innebar i detta läge. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2017 17:30


Och den här gången kommer hälsningen från Pyjamashjältarna. Ett tema som var särskilt uppskattat av Gecko, Kattpojken och Ugglis.


 


När vi tagit några julkortsbilder så var det dags att släppa loss både superhjältar och skurkar för en drabbning i trädgården. Den goda sidan vann - men alla hade lika skoj!



Med det här julkortet firar vi 15-årsjubileum och så här har de tidigare korten sett ut och det här är en tradition som vi tänkt hålla liv i under flera år framöver:


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 december 2017 15:59

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 december 2017 19:45


För att fördriva lite av helgen tog vi oss an lite pepparkaksbak. Barnen var väldigt duktiga på att trycka ut figurer, eller åtminstone två tredjedelar (Loe gav upp rätt fort men var däremot väldigt duktig på att provsmaka degen...) och det blev några plåtar med pepparkakor i många olika former. Isa ville sedan pröva krisyren vi köpte tidigare idag, men där gav Ian upp det "ernstiga". Jag var förvånad över att han hållit ut så pass länge och att ingen av dem tjuvsmakat degen (förutom lillebror då), men alla dök i alla fall upp vid fikabordet när allt svalnat och stelnat för att smaka på vad de åstadkommit. De gav sig själva goda betyg, och det med all rätt. Alla pyssel man kan äta är roliga pyssel! /Jon

Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 december 2017 18:14

... men är lite avig till det.


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2017 17:16

Jordgubbar mitt i vintern?! Jomenvisst! Då blir det Tomtegubbar. Isa har hjälpt till att få fram det här smaskiga pysslet. Och de blir ju så himla söta att titta på - också! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2017 07:07

Vilken händelserik vecka som nu når sitt slut med förhoppning om en lugnare helg. Natten till måndag tillbringade Jon med Ian på sjukhuset då Ian ramlat på lekplatsen, börjat spy och av läkare senare konstaterades ha drabbats av hjärnskakning.
På måndagen hade jag en extrakoll på MVC för att bebisens hjärtljud tidigare varit lite för höga. Ett litet orosmoment förstås, men nu var de lägre - låg "bara" på 160.
På tisdagen nyttjade Jon gratisentréerna från Matfestivalhäftena till Balthazar med barnen medan jag hade ett inbokat besök på Specialistmödravården för att samtala om förberedelser inför kejsarsnittet samt träffa narkosläkare. Det var så mycket information och så känslorna på det att ta in att jag blev jättetrött efteråt.
Och jag som är bra trött innan. För det är väldigt tungt och tröttsamt just nu.
På onsdagen var det bara ett uppföljningssamtal för Isa på förskolan inplanerat, men det räckte gott och igår var det dags för det efterlängtade Luciafirandet för förskolan med både Isa och Ian i luciatåget.
På fredagar är ju alla tre barnen hemma och jag ska försöka att inte somna ifrån dem, för ingen av dem tog ju sovmorgon idag heller. Dessutom går vi in i graviditetsvecka 37. Tänk, om bara några veckor har det varit jul, nyår och vi har förhoppningsvis en bebis. <3 /Jenny



Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards