jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under oktober 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 oktober 2017 06:30

Ljusvandringen som anordnas på vår lilla ort brukar bli en stor publikfest och årets var inget undantag. Och varför skulle man inte vilja se alla de fina, mystiska, spännande, roliga, uppfinningsrika och framförallt mysiga installationerna med något för alla sinnen.
Temat för denna kväll var "En ljusare framtid" och för att fira 100-årsjubileumet av den nyrenoverade stenbron som Tibro fått sitt namn ifrån startades och avslutades vandringen på denna plats. Men däremellan sträckte sig rundan ca 2,5 kilometer runt på byn och bjöd på flera olika intressanta stopp.
Vi hade tänkt ha Isa på springcykel men alla barn fick en ficklampa vid start och det blev istället att hon liksom Ian gick runt istället. Deras ben tröttnade något mot slutet men kanske inte så konstigt det efter en lång och händelserik dag.
De somnade gott i sina sängar inte långt efter att vi kommit hem och ljusvandringskvällen var över.

En kväll där vårt första stopp blev att hänga upp vårt kärlekslås, då just det var något som efterfrågades till installationen "Evig kärlek". Nu blev ju inte det här en spontan kärlekshandling, men lika ärligt menad för det och förresten så har vi nog varit tillsammans för länge för att låta spontaniteten rå över oss... /Jenny 




#ljusvandringitibro #viärtibro

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 oktober 2017 12:04

Tidigare i veckan plingade det till i mobilen. Det var Blodcentralen i Skövde som var i stort behov av min blodtyp (0+). Ett sånt sms är som batmansignalen för mig, så imorse slängde jag mig in i min batmobile (ja ja, familjebussen då) och drog iväg - hade givetvis bokat tid innan.

Fast först hann jag lämna av Ian på förskolan, precis som vilken annan serietidningshjälte som helst... Det var roligt, för det är så sällan som jag får chansen att göra det. Och Ian var på toppenhumör, pratade glatt och visade mig runt. Lite tråkigt att behöva åka, finns så mycket roligare saker där än på mitt jobb...

Indiansommaren hade galopperat iväg under natten och lämnat ett frosttäcke efter sig. I Skövde strålade dock solen genom de vackra höstlöven på träden, och glad i sinnet tog jag mig till Blodcentralen på Skaraborgs sjukhus.

En liten stund senare lämnade jag Skas lika glad, fast med lite mindre blod i kroppen samt ett nytt parkeringstillstånd, järntabletter och en informationsfolder till en som är intresserad av att bli blodgivare. Är du det också? Läs då mer på Geblod.nu, så kanske vi ses på en brits därinne nån gång - det kan ju faktiskt rädda liv! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 oktober 2017 20:00

Det börjar vara mörkare om kvällar och morgnar och funderingar kring belysning och reflexer slog mig. Så jag och barnen besökte det mobila poliskontoret och frågade om just detta. Vad behöver det vara för belysning och reflexer på en springcykel? Och vad behöver sitta på cykelkärran?
Inte de lättaste av frågor kanske då vi blev ombedda att komma tillbaka lite senare när de fått ström till sin utrustning och kunde kolla upp det.
Sagt och gjort.
Springcykeln var inte riktigt ett fordon och där fick man sätta på det som kändes tryggt för en själv som förälder och gärna reflexväst på barnet. Men inga bötermåsten.

På cykelkärran var det inget krav på belysning, men reflex bak och även där var det ju fritt fram att använda det som känns bra för en själv. Men lampa var inget måste, fast heller för mycket än för lite. /Jenny


 



Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 oktober 2017 14:15

Lite enkelt klipp- och klistrande.


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 oktober 2017 11:41

Denna förmiddag har halloweenkreativiteten flödat. Isa har gjort lövspöken, topsskelett, toarullefladdermus, mumieljuslykta och pumpaljuslykta (använder batteriljus). Pyssel på lagom nivå. /Jenny


Isa · Pyssel
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2017 19:51

Medan Isa och Ian var på den roliga Bamsegympan följde Loe med oss för lite kompletteringshandling och pantande. Stort med egen kundvagn! Läskigare för föräldrarna... /Jenny

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2017 11:30

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2017 16:01

Nyklippta och nyfotade ungar!


Allmänt · Ian · Isa · Loe

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards