jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2017

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2017 18:15

Vi satte ihop en 7-kamp för Ian och Isa för vi tyckte att de behövde utmanas lite på några olika plan. Säckhoppning, slå ner spikar, kasta bollar i stegen, pricka ner spaden i hinken utan att använda händerna, köra ballonger på en slalombana, i munnen balansera en sked med en boll på och memorera bilder. Vi fick göra ett avbrott för regn och åska men barnen fixade utmaningarna fint - men inte för fort och inte för lätt!


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2017 07:30

Lite pyssel ute i det gröna för två små och en stor. Vi snyggade till några av stenarna som vi plockat och placerade ut dem bland tidigare jobb. De blev färgglada inslag! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2017 19:45

Under en tid har vi byggt upp ett langossug och i eftermiddag gjorde vi slag i saken. Men så här i efterhand borde vi ha nöjt oss med att ta halva receptet. Det slutade med att vi gjorde lite drygt 30 st... och Ian och Isa tyckte inte om. Men vi gillade och åt så många vi orkade med salt och vitlöksolja och fick nästan lite festivalfeeling.


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2017 19:05

Jag fick med mig en sådan här liten rackare hem från skogen.

Hoppas att det inte blir något mer med det... /Jenny



Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2017 07:00

Ja, vi tror att vi har hittat ett svar på varför vårt stora, fina äppelträd som under alla de fem år som vi bott här alltid burit frukt i massor inte kommer att göra det denna sommar. På Loes träd finns det tre äpplen, men hans är ju litet och ganska nyplanterat och på höstträdet finns det ännu fler. Så äppelmos kommer det bli. Men båda dessa sorter är sena jämfört med det stora trädet.
Vi hade en väldigt varm vår och äppelträdet blommade jättefint men så kom kylan med flera frostnätter. Och just detta tror vi påverkar årets skörd. Värmen fick äppelträdet att börja dra upp vatten och knopparna började svälla, men så när kylan kom så frös vattnet i knopparna och cellerna sprängdes sönder.

Det ledde i sin tur till vissna blommor... och inga äpplen. Det är i alla fall en teori som vi tycker verkar stämma in och nu får vi hoppas att det snart blir en fin sommar så äppelträdet kan grunda sin chans för frukt till nästa år.



Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2017 12:33

Det gick lika smidigt som för ett år sedan att ta med Isa till tandläkaren. Hon klättrade upp i stolen, gapade snällt, visade upp tjugo fina tänder och fick även flourlack för att det gick så lätt. Men bäst var kanske ändå den klassiska djurtavlan som ska fyllas med klistermärken allt eftersom hon borstar tänderna. /Jenny

Isa

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards