jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2016 19:00


Vi har varit iväg till Ullared och shoppat loss så smått. När man ser hur billigt det är så är det svårt att gå därifrån tomhänt och vi har ju några födelsedagar framöver och barn som växer också för den delen. Till Loe blev det bland annat ett charmigt Gekås-set.



Att shoppa till Isa är bland det roligaste för det finns så mycket fint i klädesväg och nu när hon fått upp intresset för Anna i Frost så blev det en del med det temat inhandlat. Isa fyller ju två år om prick en månad. Men vi skämde även bort oss själva med The Big Bang Theory-boxen. Vi har ramlat in på något avsnitt då och då och fastnat för serien, även om vi bara följt den sporadiskt. Nu med boxen i vår ägo kan vi se när vi vill!



Vi har tidigare haft för vana att bo på hotell i Falkenberg men den här gången ville vi testa något annat och hyrde istället en hundstuga (Nalle var självklart med!) i Gekåsbyn. Nu tillbringade vi inte så mycket tid i stugan, men ändå skönt att inte skynda hem.



Men att hålla oss ifrån det som vi brukar göra i Falkenberg gick inte helt så vi var ute och vandrade på Vallarna. Det är så fint där och fanns flera djur att titta på. "Getingar" som Ian sa när han fick syn på getterna. Nu är han ju mer av en bilkännare, men det var i alla fall nära... Han föredrog hinderbanan och tog ett par varv i den.



Alldeles i närheten av hinderbanan finns en riktigt fin lekplats. Den har mycket kul och vi passade på att låta Loe premiärgunga. Han såg väldigt nöjd ut.



Vi hade verkligen tur med vädret och badtermometern skvallrade om hela 16.8 grader i havet, för det blev även att vi tog oss till sanslöst vackra Skrea strand. Så det var kanske inte så konstigt att barnen inte hade något emot att blöta ner sig utmed strandkanten i jakt på snäck- och musselskal för framtida pysselprojekt. Bilden där Ian och Isa kramar varandra blev riktigt söt!



Likt Ian och Isa blev även Loes första "semester" i livet till Ullared och Falkenberg - så blir det inte shopaholics av dessa barn så vet inte vi! Springa i sanden är det ju för tidigt för honom att göra men doppa tårna i det salta hasvattnet fick han allt göra.



Vi var inte borta särskilt länge och resan blev väldigt intensiv, men det hade vi också räknat med. Barnen överraskade och var mer medgörliga än vi trodde. En och annan muta spelade ju förstås in. Ian lyssnar lite bättre om det står en bil eller två på spel, även om minnet är kort. Isa låter sig inte köpas så lätt, men det gick ganska bra i bil och affär med henne också. Loe märktes knappt inte och var helt klart den som var lättast att ha att göra med, bortsett från Nalle då.

Att sova i stuga var helt nytt för oss och för att underlätta så hade samtliga med sig sovsäckar. Det blev väldigt varmt, men verandan utanför dörren var stängslad så det gick att vädra utan att Nalle skulle kunna ge sig ut på jakt efter löptikar. Men någon sovmorgon blev det förstås inte, så på så vis kändes det precis som att vara hemma... Det här blev vår sommarsemester då det brukar vara svårt för oss att resa något längre när det är varmt för Nalles skull, men även lite besvärligt med småbarn. Vi fick ut mer än vi vågat hoppas på... och nu får vi leva på nudlar tills skatteåterbäringen ramlar in...

Ian · Isa · Loe · Nalle · Våra resor
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2016 07:00

Ja, det blir ju några sådana här bilder, för både Ian och Isa vill gärna sitta med lillebror.


Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2016 10:00


Det har fungerat över förväntan med att ha Isa på ståbrädan på vagnen. Men det blir ju lite klumpigare att köra, fast hellre det än krånglet med att få henne att åka vagn. Hon kom dessutom på att hon kunde sätta sig ner på vagnens fotstöd och det var ju väldigt finurligt. Och vilken skillnad på den här brädan och den vi hade innan. Den gamla var en plastig universal historia, medan den här nya också passar flera vagnar, men har en grym fjädring som gör åkturen bekväm och för övrigt är mycket smidigare. /Jenny

 




Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2016 13:45


I julklapp fick Isa en Skrållan-docka. En söt docka som fått upprepa sina fraser många, många gånger. Tur att det går att byta talkorten. Nu kan Skrållan sjunga några korta visor för Isa. Men vi lär väl tröttna på dem också. Vi köpte även ett talkort med några ramsor. Men vi lär väl tröttna på dem också... ;) (Och på bilden ser det ju faktiskt ut som att Isa håller för munnen på dockan...)


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2016 11:07

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2016 09:57

Idag hittade jag svenska jordgubbar till försäljning i ett stånd utanför Gallerian. Köpte givetvis. Det här är här är ju ett sommartecken! Så klart var de dyrare än vad de kommer att bli framöver, 50 kr. I måndags hade de börjat den svenska försäljningen. Mycket smakrika och bara aningen sura. Isa verkade helt klart gilla den hon fick provsmaka. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2016 19:30

Äntligen tog jag tag i att se till så att även Loes namn graverades in på mitt namnhalsband. Jag tog av mig halsbandet strax efter att Loe fötts för det kändes inte rätt att ha det utan att han stod med. Men nu är alla barn och pappa samlade i hjärtat runt min hals. Halsbandet kommer från Familjesmycken.se och utrymme är lämnat för fler namn. Ifall... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2016 12:06

Tre barn sover SAMTIDIGT och en kille från elbolaget vill byta elmätare SAMTIDIGT. Ingen el. Alltså ingen TV eller dator när det plötsligt händer. Oddsen måste ju vara samma som för miljonvinst på Triss! Sitta ner och finna lugnet i soffan under tiden? Ja, det var ju lätt med en kille i källaren som dessutom skulle borra upp något i våra betongväggar. Men två av tre sov vidare och den som vaknade fixade den biten själv. Och elkillen var ju faktiskt både snabb och oväntat tyst. Men vad är det för övervakningsutrustning som har skruvats upp nu tro...? Antenner och grejer... Jag frågade om mätaren gick att manipulera och han verkade ju veta hur, men inte ens när jag nämnde tre småbarn så veknade han. Tur att vår elräkning inte är så dyr ändå. /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards