jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2016 15:31

Vardagslunken fick sig en mjukstart i och med att vi sedan tidigare sett till så att Jon skulle ha semester även idag. Passande nog fick vi en ombokad BVC-tid för Isa idag. Men i morse var det först Ians tur.

Förskolan började om efter det långa lovet och eftersom Jon kunde vara hemma med Isa så fick Ian åka pulka tillsammans med sin förskolegarderob (tog ju hem allt för tvätt och storlekskoll innan jullovet). Det var ju lättare att bara ha ett barn att få dit, annat blir det imorgon, men faktiskt att det gick lättare än jag föreställt mig. Ian gick lätt att lämna men det var nog en omtumlande dag för han såg väldigt trött ut när vi hämtade honom.

I väntan på Isas 1,5-årskontroll efter att han slutat, fick han och Isa leka lite i väntrummet för vi var där i god tid. Picknick i myspölen blev det. Kontrollen gick också bra och jag hade (förstås...) oroat mig för sprutan, men Isa satt i Jons knä och ryckte bara till vid sticket. Att hon höll i en docka som bistått vid kontrollen underlättade nog. Svårare var det istället att lämna ifrån sig dockan...

Förhoppningsvis går det lika lätt att lämna Ian imorgon också och kanske att sammandragningarna inte är lika påfrestande då. För så oskönt och ansträngande det är när det håller på och håller på! 46 dagar kvar... Men under förmiddagen levde jag gott på ett annat glatt gravidbesked. Ska bli så roligt att följa en annan gravidresa mot sommarbebis. Andras graviditeter och gravidmagar är mycket roligare, och i det här fallet värmer bebisbeskedet extra.

Imorgon kör vi vardagsallvar. Orka! Överlev! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 januari 2016 16:45

... som kom på den otroligt smarta grejen draganordning till snowracer. När vi köpte Ians snowracer visste vi inte att denna extrautrustning fanns, men när vi senare köpte Isas så följde det med en winder. Det är väldigt smidigt och att dessa grejer sedan finns att köpa till och sätta på - behöver inte ens skruvas fast! - är ju ännu bättre. Nu har vi en till Ians racer också. Vi beställde vår Stiga, snowracer, draganordning, från Lekmer, men finns säkert på fler ställen. Där kostade den just nu 119,20 kr. Inget mer tjorv med snöret som ska snurras runt ratten, fastna under medarna osv - de ä bar å åk!




Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2016 18:52

Det är förstås synd, så vi försöker göra det bästa och mesta av tiden som är kvar innan vardagslunken kommer över oss. På förmiddagen var min kusin inbjuden på fika och vi fick en trevlig pratstund. Men på eftermiddagen kom rastlösheten krypande. Och för att ta tillvara på orken for vi till Stellas lekland. Så nu hoppas vi att både barn och vuxna ska sova gott inatt. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2016 17:30

Vi som innan jul inte trodde på att det skulle bli någon vinter att tala om har istället fått en hel del snö och minusgrader. Igår snöade det väl mer eller mindre hela dagen. I morse var Jon ute och skottade, eller föste undan den lätta snön, för att våra gäster skulle ta sig in. Men lika snart var det ogjort. De tog sig i alla fall in och det blev fika och lek för barnen och vi håller tummarna för att mamman som gått över tiden med några dagar snart får träffa sin belöning.




Till lite senare lunch, Isa fikade ju så länge, blev det tacomys och efter en kort stund i soffan tog vi tag i att göra ny leklera till barnen. Vi gör vår egen för då kan vi färga den som vi vill och dessutom vet vi vad den innehåller. Isa smakar gärna... Med citronsyra i så står den sig dessutom ganska länge.



Men på eftermiddagen kallade snöjobbet och vi tog oss ut allesammans för att få undan en del av den i alla fall. Det fortsätter ju snöa så ingen idé att förta sig. Fast barnen fick ju gärna bränna lite mer energi än nödvändigt på snön... Och Isa provsmakade även den. ;) /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2016 19:15

Att sätta in en spiskassett i vår öppna spis är en av de bästa saker vi gjort med huset. I höstas köpte vi ett släplass med björkved som vi trodde skulle räcka hela vintern, men trots att kylan kommit på riktigt först nu, har vi "myseldat" mer än vi trodde att vi skulle göra. Men med en brasa igång höjer man inte bara temperaturen och stämningen, den gör luften mindre fuktig när det är grått och regnigt. Och som det har regnat och regnat på sistone...!



Vi hade nått botten - på vedförrådets golv. Därför blev det mer ved inköpt idag. Ian fick följa med mig (Isa följde med förra gången, men hon sov hela tiden - inte mycket till hjälp...) och han tog vedbäraruppgiften på största allvar. Igår "sågade" han ju med sin motorsåg, så han börjar bli en riktig liten skogshuggare. Fast nu ligger han redan och sover sedan ett tag tillbaka, så ganska jobbigt var det nog. ;) Isa är tyvärr desto piggare, så någon upprepning av gårdagskvällens chipsmys kan vi nog glömma...

Nu har vi i alla fall ved som förhoppningsvis räcker hela vintern och våren. Sen ska väl sommaren komma fort, vara lång, varm och solig innan det blir dags att tända upp en brasa igen. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2016 07:21

Jag hade lite mer plats på min sida. Vaknade dock av snarkandet... och de vaknade inte av kamerablixten. /Jenny


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2016 20:00


Dagen gick inte bara åt till att förbereda inför morgondagens släpkörning, vi hann även med att fika och umgås med fina vänner. Vänner som inte alls nödvändigt hade med sig goda presenter. Rabarberglögg låter spännande. Bäst var ändå att barnen kunde leka med varandra. Det var länge sedan som de somnade så här tidigt och möjligheter för mig och Jon har öppnats. ;) Vi har inte ätit chips en enda gång i år än. Det var väl det ni tänkte på också va', snuskhumrar? ;) Och så behöver Jon sota... /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards