jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2015 20:00

Vi har en "Ingen reklam, tack"-skylt på lådan och julkortspåsen räknas tydligen som reklam. Men efter kontakt med Postnord så skickade de hem en påse till oss. Vi frågade på ICA flera gånger, men de hade aldrig fått in. Nu löste det sig så här istället. Senast den 16 december ska årets julkort postas.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 december 2015 19:53

Jag har sytt några mössor i ett tyg som jag hittade med de charmiga minionerna på - mycket passande då jag har ett eget gäng med mini-Joner! /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 december 2015 12:30


Blodvärdet hade gått upp från 97 till 101 men det var inte tillräckligt tyckte barnmorskan som har 110 som nån "magisk" gräns. Och en doktor hade tittat på mina provsvar och konstaterat B-vitaminbrist. Om det är det som inte höjer blodvärdet är oklart men inte helt orimligt. Så nu blev det ännu ett piller att lägga i min dosett. Jag äter ju folsyra och i alla fall en järntablett (magen klarar inte fler...) varje dag. Vid nästa MVC-besök blir det provtagning igen och det pratades även om en utredning efter att jag fött. Jag kan inte påstå att jag känner mig "sjuk" och då tar det emot att äta piller, men gör väl snällt som jag blir tillsagd då. /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2015 17:11


Jon har varit ledig idag och vi passade på att åka till Skövde. För att barnen (och kanske även Jon...) skulle få lite kul under turen också så stannade vi till på Stellas Lekland. Det ger ju faktiskt behagligt trötta barn som sov under större delen av tiden som de övriga ärendena uträttades.

Vi var på sjukhuset och Jon hämtade ut sina ortopediskt modifierade skor, vi köpte hundgodis, Jon hittade en tröja, Nalle fick en storstadsrastning, vi passade på att fika, köpte lite tyger med mera. Isa fick en ny mössa och guldskorna ska hon få i julklapp. Hon är väldigt skokär och klampar gärna omkring i stövlar härinne... De här blir nog roligare!



När vi lämnade Skövde regnade det och man undrar ju om det kommer att bli någon snö någon gång. Det blir ju så väldigt mörkt när det är så här. Men det brinner en brasa och vi siktar på fredagsmys och "låtsas som att det regnar". /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2015 20:30

Jag måste ju erkänna att jag sett fram emot den här kvällen. Gulliga barn i lussetåg som sjunger julsånger inför stolta föräldrar och andra släktingar. Dock fanns väl en och annan oro för hur Ian skulle hantera en sådan här tillställning... Det kom väl en och annan kommentar om att han inte tänkte ställa upp på detta, men när det väl drog igång så gjorde han entré med sina kompisar och stod med dem hela tiden. Det var knappt att vi vågade titta på honom först ifall han skulle få för sig att då gå till oss istället. Nu hade det ju inte varit hela världen förstås heller. Och att han inte sjöng med i alla låtarna eller gjorde alla rörelserna spelade inte heller så stor roll.



I väntan på att lussetåget skulle komma så underhöll vi Isa med en Bamse-bok. Hon hade också lussekläder på sig passande kvällen till ära. Det var det sötaste luciatåget som vi sett som kom! Lucior, tärnor, tomtar, pepparkaksgubbar - så gulliga så! Vi hade ju lite partiskt mest ögonen på en av dem förstås: "vår pepparkaksgubbe". Fotoförbud rådde under sång, men ett fototillfälle dök upp när de vara klara med framträdandet.



Ganska snart efter att de sjungit klart och ett och annat foto tagits splittrades dock det charmiga tåget upp och barnen hamnade lite här och var för att fika. Vi hade med en korg packad med lite smått och gott som vi satte oss ner och åt av.



Kvällen med luciafirandet var riktigt mysig och barnen var så duktiga och ett fantastiskt arbete från personalens sida låg förstås bakom att det blev så lyckat som det blev. Vårt första lussetåg med en av våra små på scen blir ett jättefint minne! /Jenny

Allmänt · Ian · Isa

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards