jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under september 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 september 2015 20:38


Under fem tisdagskvällar har vi dragit med Ian till Rankås för att springa 1,2 kilometer i Höstterrängen tillsammans med många andra. Ikväll var det sista gången och alla barn som deltagit minst tre gånger fick med sig en medalj hem. Den här gången sprang Ian i sina nya Blixten-skor som dessutom blinkade och det kanske peppade lite extra. Vid målgång väntade det en Smakis på Ian istället för det "vanliga" vattnet - och den blev nog mer uppskattad än medaljen som han kanske inte var så intresserad av... Han var glad ändå! Men det är lugnt, jag tar gärna alla medaljer, pokaler och prispengar som kommer i hans väg framöver. ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 september 2015 19:16

På förmiddagen var jag med Ian (och Isa då) till Ians förskola för att hälsa på lite innan allvaret. Måndagar är utedag och jag tyckte att det var smidigt, för Isa hör ju inte hemma på Ians avdelning bland smålego och annat. Även om hon försökte äta en sten i sandlådan idag ändå...

Att hälsa på tyckte jag var en bra idé så att det inte ska bli för mycket nytt på en och samma gång. Nu fick vi bättre kläm på gården i alla fall. Vi stannade i nära två timmar och det märktes att Ian blev lite tröttare än under en "vanlig" dag.

Hem till mellis och befogad sovstund.

På sena eftermiddagen var det dags för nästa aktivitet: Familjegympa. Ian var ju lite tveksam efter förra gången - men sov väldigt gott. Idag var det istället en självklarhet att han skulle dit och även tillbaka nästa gång.

Vi har också hämtat ut min blogbag från Loppi. Jag var ju så nyfiken så jag kunde inte vänta och kartongen öppnades ganska omgående. Vi ska testa alltsammans och först ut blev det bokläsning ur Camilla Läckbergs Super-Charlie & Lejonjakten. Isa var för liten men Ian satt länge och väl och lyssnade med spänning. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 september 2015 17:30

... och nästa vecka blir den sista för Ian innan förskolan börjar. Det känns både nervöst och speciellt. Han blir ett 15-timmarsbarn så dagarna kommer inte att bli så långa när tiden är fördelad på fyra dagar, men en hel del lek kommer han ju att hinna med ändå. Största förhoppningen är förstås att han ska trivas så att det går bra att lämna honom. Men den våndan spar vi till nästa helg.

Idag har vi dammat, dammsugit, våttorkat, klippt Ian, fyllt i papper till förskolan, förberett för morgonens besök på förskolan och även för morgondagens familjegympa (Jon är ju inte hemma lång stund innan vi ska iväg), jag har pysslat med att namna vantar med textilfärg och resultatet kommer sen... om det blir bra, vi har lekt ute, handlat, lämnat återvinning, gjort lasagne som blev till matlådor och mer av sådant där vardagligt. Vi nåddes också av beskedet att Skövde Pridefestival har varit otroligt lyckad, så lyckad att festivalens ordförande lovar en repris nästa år.

I den kommande veckan väntar familjegympa, sista springet i Rankås, Jon ska göra långhelg för vi ska ta tag i en massa trädgårdsröj för att få ordning inför vintern - det är mycket som ska vinterförvaras och ved ska köpas, men vi får väl försöka se till att varva det hela med lite skoj också. Bland det roliga som väntar i veckan så är Loppis senaste blogbag Höstkids på väg. Det ska bli spännande att testa innehållet som ser ut så här:



Återigen ser det ut som att bagens innehåll kommer att passa hela familjen. Det ska bli extra kul att läsa Camilla Läckbergs bok om Super-Charlie. Nu återstår kvällsmat och sen ska barnen badas och sedan gärna i säng tidigt. Hoppas att ni har haft en mysig helg också! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 september 2015 18:15

Dagen började med en tur till Hjo för klädbytardag. Det blev väl inga fynd, men basplagg går åt de också. Jon tog barnen till lekplatsen under tiden och de verkade ha haft roligt där.



Innan vidarefärd stannade vi till på utförsäljningen på Team Sportia också. Det är ju trist när affärer måste stänga men det är mycket bättre priser då. Vi fyndade bland annat ett par skridskor och en hockeypuck till Ian. Vi har ju NHL-planer för honom... ;)



Barnen fick lite mellis och snart var vi istället i Skövde. Medan barnen sov i bilen turades vi om att kika i affärer för att sedan ta oss till Max för mat. Isa dippade stripsen friskt.



I torsdags tjuvstartade Skövde Pridefestival och idag var det dags för paraden. Vi hade faktiskt inte så stora förväntningar på att deltagandet skulle vara så stort. Vi hoppades ju förstås - och vi fick en glad överraskning. Tusentals slöt upp!



Pridetåget var långt och flera privatpersoner, organisationer med mera vandrade med banderoller, regnbågsflaggor, visselpipor och annat, men framförallt med budskap om kärlek.


 


Det var väldigt mycket värme och glädje i luften och det är lätt för oss att ställa oss bakom denna parad, även om vi valde att stå vid sidan av och vara en del av gemenskapen. Vi vill också ha ett öppnare samhälle där inga människor diskrimineras, där alla kan leva i trygghet, gemenskap och är lika mycket värda. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 september 2015 17:20


Barnen krattar löv och höstastern blommar

- nu är det helg och hösten har blåst in.

Hoppas ni får det trevligt!


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 september 2015 08:00

Vi har inte varit till Ullared på jättelänge nu så det känns verkligen skönt att ha datumet för en tur dit inplanerat. Då ska julklappar, kläder till barnen och annat handlas. Det ska bli så kul för vi har ju plats för en massa inköp i minibussen. Tyvärr är det inte lika generöst på kontot, så Drömvinsten innan dess skulle ju lösa en hel del... Nu är det ett bra tag kvar, men med allt som är på gång framöver så gäller det att vara ute i god tid och sen är det ju roligt att ha något att se fram emot.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 september 2015 18:30

På förmiddagen tog jag med barnen till öppna förskolan i kyrkan. Min förhoppning var ju att de skulle sova gott och framförallt länge efter det besöket. Istället sov de kortare än vad de brukar och när vi hade ätit mat kändes det som att det var väldigt mycket eftermiddag kvar.

Då fick jag idén att besöka Jon på jobbet. Jag kollade upp busstiderna och hittade en passande buss. Jag hämtade upp den lite smidigare Chicco Liteway-vagnen från källaren och satte Isa i den. Ian fick gå för vi använder inte syskonvagn här hemma längre, har bara en i bilen när vi är iväg. Nu blev det en hel del för honom att gå, både till busstation och även från busstation i Karlsborg och ända ut till fästningen men han kämpade på bra.

Att få barn och vagn på och av bussen var ju ett litet företag men det gick. Ian tyckte att bussresan var spännande medan det blev Isas första bussresa någonsin. Själv minns jag inte när jag åkte buss senast...


Bussbarn/busbarn.


Jon hade ingen aning om att vi var på väg till honom, men tyvärr kunde vi inte knalla in på arbetsplatsen hursomhelst eftersom det är låst här och var på K3. Men jag lyfte upp Ian i fönstret som såg pappa och knackade på. En kollega till Jon såg oss först och uppmärksammade Jon på oss. Men där hade det kört ihop sig lite i Jons huvud för först kopplade han inte att det var Ian och sedan fick han inte ihop hur vi skulle kunna vara där. Vi skulle ju inte ha kunnat komma dit utan barnens bilbarnstolar osv. Men självklart blev han glad över denna överraskning! Och jag blev glad över att det blev mos på Kanalkiosken när hans arbetsdag var över... /Jenny


Överraskad pappa.

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 september 2015 17:45

Jag beklagade ju mig i ett tidigare inlägg över att det inte kommer så mycket skoj i brevlådan längre. Nu har jag försökt ändra på det genom att hålla lite koll på gratisgrejer och skicka in bidrag till tävlingar. Att börja vinna saker igen vore toppen fast det är ju lite svårare, men att det kom en hårinpackning från Garnier Respons var inte så dumt det heller. Mitt hår behöver ju all hjälp det kan få... /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards