jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under februari 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2015 14:30


Nu har dessa klädesplagg blivit klara och det tog bara 372 år. Så antagligen passar de inte längre och fula blev de också. Men nu ligger de inte och skräpar ofärdiga där nere i tvättstugan längre, nu får de irritera i barnens garderober istället... Eller på barnen. Ingen utav de båda två var ju lätta att mäta på så det fick bli som det blev (muddningen blev fruktansvärd...), men nu har jag ju lite att gå efter ifall jag skulle få något mer syinfall. Men symaskinen skulle behöva lämnas in på service för den går ju verkligen inte bra. Dock känns inte det så prioriterat nu. Det här var i alla fall ännu ett försök för att få Ians påklädning lättare. Jag har ju testat med plagg med motiv som han gillar, med plagg han fått välja själv osv och nu senast med ett plagg liknande sin systers. /Jenny




Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 februari 2015 17:12

Bild lånad från GB Glace.


Från och med vecka 11 ska dessa nyheter från GB Glace, som firar 50 år, finnas att köpa i de större butikerna till att börja med. En del nya glassar verkar ju riktigt spännande. R-Ice-glassen är mjölkfri, och det är säkert många som saknat fler alternativ där. Sedan finns det intressanta glassar som Daimstrut med chokladglass, Cornetto Peanut Butter Love och Marabou Schweizernötpinne. Det ska bli roligt att provsmaka när vi får chansen!

Och på tal om just Marabou Schweizernöt så är det den senaste nyheten hos Almondy. Mums så gott det låter! Måste vi också testa snarast. /Jenny


Bild lånad från Almondy.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 februari 2015 13:34


Den här nyckelpigan kröp omkring på vår lila fleecefilt på altanen. Den såg lite yrvaken och vilsen ut, men vad vet jag. Kanske bara tog det lugnt.

Vi har ju haft det varmt om dagarna på sistone, så förhoppningsvis var det här det första av många vårtecken. Vore ju så skönt med värme igen!

Och som Ernst Kirchsteiger sa: "Är man avslappnad nog för att sitta och titta på en nyckelpiga en stund slipper man äta magmedicin till hösten".

Nu är det så varmt ute på altanen att dörren dit faktiskt står öppen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 februari 2015 18:15


Chokladsushin är handgjord i Bulgarien exklusivt för Danmark och funnen i frysdisken på Netto i Sverige, betald i kassan och efter att ha tinat en kvart uppätet i vårt lilla hem här i Tibro. I alla fall allt utom den syltade ingefäran då, för den tilltalade inte alls våra smaklökar. Det övriga av det tjusiga godiset smakade däremot gott, men det såg ändå bättre ut än vad det smakade. Det var i alla fall roligt att testa på något som verkligen var utöver vårt vanliga godis, och så nära en tallrik sushi/sashimi som den här vegetarianen kommer... /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 februari 2015 13:16

Jag kommer antagligen inte märka av det på något annat sätt än att det är fler barn i omlopp. Här har vi ju inga tider att passa... :) Så när Ian somnade om imorse fick han sova tills han vaknade. Det är verkligen så skönt, och snudd på ofattbart, att han äntligen har börjat sova bra. Hoppas innerligt att det håller i sig. Isa sover ju inte så dumt hon heller, även om hon är vaken lite för länge om kvällarna.

Så eftersom det är som det är, så bestämde jag bara en ungefärlig tid med kompisen Jenny. Det blir alldeles för länge mellan gångerna som vi träffas, men lika roligt varje gång. Vi har ju känt varandra sedan lekis och håller liv i kontakten än och lär så göra för ett bra tag framöver - då behöver vi inte träffas så ofta. Desto roligare när det väl blir av!



Hilda är äldst, men Daniel och Isa är faktiskt födda samma år. Det skiljer ett halvår på dem, men under den första levnadstiden är det ju ändå ganska mycket.

Och det känns inte som att det var länge sedan som Hilda satt och höll en bebis-Ian i knät. Nu sitter de istället bredvid varandra och läser böcker tillsammans. Ian är så förtjust i Hilda - hans stora tjejkompis. Hilda hjälpte förresten till att ta på Ian ytterkläderna när vi skulle gå hem. Gissa om det underlättade!


 


Sportlovsveckan fick en jättetrevlig start och solen skiner så det står härliga till. Just nu 23,2 grader plus på inglasade altanen. Varför sitter jag här inne vid datorn för?!?! UT! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 februari 2015 15:08


På sin tvåårsdag fick Ian sitt livs första par skidor och idag premiärstod han på dem. I början var det lite motigt att få honom på dem, men med lite positiv övertalning så åkte han snart runt med Jons hjälp i trädgården. Härligt att se! /Jenny


 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 februari 2015 14:50


Lite av varje har hunnit hända och bli genomfört så långt denna dag. Soligt ute så vi tog oss ut och gav oss på att bygga en egen pulkabacke. Vi tänkte som så att då töar snön fortare om det är mindre snö när det är vår, och där pulkabacken är kommer snön ligga kvar länge till Nalles stora förtjusning.

Nalle uppskattade säkert att vi var ute tillsammans allihop. Dock försökte han hjälpa till med att bygga upp backen också - genom att gräva sönder den!

Men vi får väl se hur det går, en stunds roligt tidsfördriv fick vi i alla fall. Ian har övat att stå på ett ben, fiskspelet har snurrat och det har nappat friskt och i källaren har Dusty och de andra i Flygplan 2 arbetat i räddningstjänstens tecken.

Men innan frukost så ordnade jag ett memory i all enkelhet. En dator, en skrivare, en sax och en lamineringmaskin och så var det klart. Jag har kikat runt innan efter spel, men så slog det mig att jag kan ju lika gärna göra ett själv.

Då kunde jag ju dessutom använda bilder med motiv som Ian gillar: Dusty, några från Bilar-filmerna, Bamse, Babblarna, Thomas Tåget med flera.

Det här blev lite hastigt och lustigt påkommet så blev inte så där jättenoga gjort, men duger gott för nu.

Kanske att vi drar ner lite på tempot under resten av dagen, men att komma ut igen känns som ett måste för det är ju helt underbart väder! /Jenny


  

Allmänt · Ian · Isa · Nalle

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards