jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2014 13:45

Engångsgrillar har aldrig legat den här miljökämpen särskilt varmt om hjärtat. Men nu finns det alternativ som jag går igång på: en återvinningsbar engångsgrill. Den är tillverkad av klibbal och bryts ner av naturen, till skillnad från alla de en och en halv miljon engångsgrillarna som svenskarna köper varje år. Jag tycker att det här verkar vara ett mycket bättre alternativ. Bara gallret som saknas, eller pinnar för korvgrillning. Priset, 79 kr, kommer tyvärr antagligen att avskräcka en och annan... Men det här kan bli en riktigt fin julklapp inför vintersäsongens alla utomhusgrillningar. Det blir ett roligt och annorlunda sätt att grilla tillsammans med nära och kära vid pulkabacken, på skridskoturen eller varför inte bara i trädgården för att reta grannarna med härlig grilldoft. Jag, och naturen, hoppas att de här grillarna blir inslagna i många paket i Tomtens verkstad. Det här var ett tips från mig, fler julklappstips finns det på den här sidan. /Jon


Bild lånad från CoolStuff.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2014 18:00

Idag.

Äntligen solljus!

Hela familjen på promenad.

Blommor i november!

Julbelysning fixad i hemmet.

Pepparkaksbak avklarat.

Härlig doft!

Vinterstudion på TV:n.

Äntligen!

Lussekattsbak avklarat.

Ljuvlig doft!

Idag.


Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2014 17:15

2012:

"Oj, vad instängt det känns med alla dörrar. Vi hakar av några och så säljer vi dem. Då kommer det att kännas öppnare. Vi behöver ju inte dörrarna ändå."


2014:

"Vi gör ett barnrum här. Nu har vi sålt dörren men det kan vi säkert hitta en ny: Gångjärnen blev det ju ändå aldrig av att vi hann med att ta bort (hade tänkt göra ett valv i öppningen...)."



Men någon ny dörr med de lite knepiga måtten hittade vi inte, och letade kanske inte heller så seriöst. Men det kommer att bli aktuellt att kunna stänga till Isas rum någon gång - och vad passar inte bättre då än dörrar!

Idag köpte vi en som hade precis rätt mått för 50 kr, budade hem den i en Facebook-grupp, efter att två köpare före mig mystiskt dragit sig ur affären. Så lite tur i säljarens otur. 

Vi måste bara justera gångjärnen och måla dörren.

I det stora hela blev det ändå ganska lyckat. Om vi inte inom kort vinner drömvinsten vill säga, för då ska ju Isas rum bli matsal igen - med valv - men den bron får vi korsa när vi kommer till den.

Så släng inga gamla dörrar - man vet aldrig när man kan komma att behöva dem igen. Stänga gamla dörrar får man göra i den mån det känns bäst för en själv... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 november 2014 15:20

Ian har under några dagar sagt något i stil med "sanskonol".

Vi har inte alls förstått vad han menat och försökt klura ut det.

Men så idag förstod jag vad det är som han menar,

eller snarare vem: Francesco Bernoulli! 

Nu kan vi öva så det blir lite mer "rätt". ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 november 2014 15:01

Ian började sova länge på sin sovstund på eftermiddagen och det påverkade nattningen som blev väldigt sen, men han sov aldrig längre på morgonen.

Nu håller vi på att testa hur det skulle fungera om han inte sover alls på dagen. Än är det för tidigt att säga något annat än att dagarna blir väldigt mycket mer aktiva nu när det där lugnet inte infinner sig...

Ett litet axplock av vad de senaste dagarna bestått av tillsammans med Toker...



Vi har varit iväg till en del öppna förskolor, varit ute och lekt i sandlådan och lekstugan, tagit promenader, lekt med playmais, målat, lekt med bilar, byggt flexi-trax, läst böcker, åkt tåg, byggt spöket Labans slott...


 

 

 


Hoppas att vi märker skillnad snart för lekledaren börjar känna sig lite sliten. ;) Det är ju inte så att Isa bara ligger och sover hela tiden heller precis. Hon nöjer sig dock med aningen mindre aktivering. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2014 18:15

Det är väldigt smidigt med vaxduk när man har småbarn som kladdar. Väldigt praktiska, även om de kanske inte alltid är så snygga. Vi bytte nyligen köksgardiner och den dåvarande duken passade ju verkligen inte ihop med duken, den med cupcakes på passade något bättre. Roligare i alla fall. Sedan kanske gardinerna inte riktigt är "köksgardiner" men vårt kök är så litet så de här skira lurar ögat att tro att rummet är något större i alla fall. Cupcakes-duken finns på Rusta, gardinerna är från Hem & Hobby. /Jenny


  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 november 2014 20:15

För trettio år sedan gick popeliten ihop för att spela in sången "Do They Know It's Christmas?" till förmån för svältande i Etiopien. Nu har initiativtagaren Bob Geldof åter samlat kända musiker för att göra en ny version av låten, denna gång för insamling av pengar till kampen mot ebola.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 november 2014 13:31

Igår fick Ian för sig att han ville gå hem från Familjecentralens öppna förskola efter bara en timme. Tidigare har jag ju fått tvinga med honom hem, så nu när han ville gå självmant ställde jag självklart upp på det.

Vi tog en liten omväg hem, fikade lite på café Solrosen, vi gick igenom Kommunhuset och tittade bland annat på glasmontern som innehöll gamla Tibro i miniatyr. Ian: "Tåg! Öppna!!!"



Väl hemma fanns det tid till att få lite ordning, så jag passade på att klicka om Ians färgröriga flexi-trax-bana. Tog sin lilla tid, men nu så är färgerna under kontroll... och en inre lättnad är infunnen. ;)



Men vi får väl se hur länge den här ordningen håller i sig, men än så länge har detta kontrollfreak i alla fall ordning på den biten. Alltid något. /Jenny




Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards