jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2014 20:00

... välling och hockey. Dessutom är vi rätt klädda för det!

Dock kommer nog inte liten att orka se så mycket...



Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2014 19:14

Jösses, vilken värme vi har fått över oss! Och jag tål den inte alls så bra med allt detta extra blod och alla dessa extra kilon som måste förflyttas. Värst är det med fötterna som blir så varma och om kvällarna är det svårt att sova. Kylgelen hjälper något, men inte tillräckligt. Inatt var jag ute och gick med Nalle i trädgården vid tvåtiden. Han låg och flämtade och var väl också varm. Inte dumt med en trädgård då.

På förmiddagen idag mötte jag upp med en kompis och hennes lille för en fika i trädgården på ett café. Ian vill ju inte sitta still så länge, eller äta någon gofika heller för den delen, så då finns det lite underhållning runtomkring istället så vi fick prattid. Prattiden fortsatte sedan här hemma en stund också.

Ian somnade efter lunchen, och kunde faktiskt sova i den här värmen. Det kunde inte jag, men lite vila blev det i alla fall.

När Jon kom hem fixade vi i ordning det sista med stora poolen så nu går det att svalka sig i den - och det gjorde vi allesammans. I värsta fall får vi väl flytta ner i källaren där det är riktigt behagligt.

Ikväll klipps och trimmas gräset, samt att det körs lite tvätt så vi inte har allt kvar till helgen. Imorgon fyller Jon dessutom år, och medan han är iväg till jobbet tar jag och Ian den nästintill obligatoriska torgetvändan antar jag. 

I samma veva ska jag nog passa på att köpa fler jordgubbar för nu fanns det svenska från Skåne som smakade riktigt gott. Dock var de lite oroväckande stora men det finns säkert en naturlig förklaring. Eller nåt... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2014 17:00

Ifjol hade vi en massa lera i trädgården, i år har vi maskrosor i massor istället. Och det må vara ogräs, men vi tycker ändå att det är ganska fint. Men blommorna drar ju till sig insekter och att trampa på ett bi känns ju allt annat än skönt. Ian skulle få jätteont, så för att vara lite förberedda har vi köpt hem Xylocain, en smärtstillande salva, som vi blev rekommenderade på Apoteket. Den kanske kommer att lindra något i alla fall. Den här salvan har för övrigt ett väldigt brett användningsområde: lindrar insektsbett, sår- och brännskador, såriga bröstvårtor vid amning, hjälper också till vid anala besvär samt verkar fungera till djur också. Rena MacGyver-salvan!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2014 06:45

Igår eftermiddag blev det en liten sväng till Skövde. Vi hade samlat på oss några rabattkuponger som vi gjorde oss av med, och kanske att vi även betalade fullpris för något. ;) Men det känns som att det var länge sedan vi var iväg på en shoppingtur som inte innebar att köpa något byggmaterial till huset.

Det hade ju varit toppen om vi hade fått se Marcus Hellner också, han är på hemmaplan med skidgänget och tränar. Vi såg i alla fall hans bil stå parkerad.


 


Vi var in på Kappahl och hämtade ut en gratis bebisbody med kupong från ett utav gratiserbjudandena till gravida som finns i menyn här bredvid. Till bodyn blev det också ett par byxor med rabattkupong. På Åhléns köpte vi en till body i omlottvariant. Det känns så overkligt att bebisen ska vara så där liten. Vi ser ju fortfarande Ian som en bebis och han kommer ju väga runt åtta kilo mer och vara en skollinjal längre!



Men vi lämnade inte Åhléns utan att köpa en pyjamas med Barbapapa på till Ian också. Han fick även en Bilar-bok och i förpackningen låg det en Blixten-mjukis. Den fanns på Akademibokhandeln och på Hemtex hittade vi en astronautponcho. Bilar och att bada är ju ett par av Ians favoriter så.


  


Liggandes har också blivit en kupong från McDonald's på en Happy Meal som Ian fick i födelsedagspresent, han är ju med i deras klubb. Som sagt, det är något som inte har blivit nyttjat förrän nu då vi faktiskt föredrar Max... Och kartongen gick ju att använda som hatt!



Det blev en liten, billig och snabb sväng, men vi hittade det vi letade efter och vände nöjda hemåt igen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2014 11:35

MVC-besök igen och den här gången med förlossningssamtal. Vi hade innan antecknat en och annan fundering som vi har. Mycket kretsar kring riskerna med kejsarsnittet och möjligheterna till att kunna genomföra en vaginal förlossning den här gången. Det är ju helt omöjligt att säga hur det kommer gå, men förhoppningen är förstås att komma hem med livmoder i behåll - och med en bebis förstås. En bebis som nu är ruckbar, den verkar alltså vilja vara på väg åt rätt håll. Det känns ju bra. Bebisens hjärtslag fortsätter att ligga runt 140, sf-måttet var 34 cm, mitt blodtryck såg fint ut och efter besöket var jag på provtagningen och lämnade blod. Mitt järnvärde var ju lågt förra gången för jag slarvar ju med järntabletter. Har värdet sjunkit ännu mer få jag väl göra ett nytt försök för att i alla fall må bättre efter förlossningen. Nästa MVC-besök är planerat till den 5 juni. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2014 19:00

Positiv. Positiv. Inte ens räkningen var särskilt positiv... Och vi vågar inte tro något om det hela. Inte än.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards