jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2014 08:00

Om det inte hade varit för alla bin i kombination med små barfotafossingar som vill springa omkring i gräset så skulle maskrosorna få vara kvar. Men nu vill vi försöka förhindra att Ian trampar på ett bi och till vår hjälp har vi en ogräsupptagare från Fiskars. Verktyget är riktigt smidigt även om det känns lite som en omöjlig uppgift att få bort alla blommorna. Vi drar upp maskrostuva efter maskrostuva, men det dyker hela tiden upp nya. Nu är i alla fall de flesta borta... Eller kanske inte.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2014 19:12

Statoil har en rolig tävling där man varje dag får en chans att vinna lite olika grejer som biltvätt, korv och annat. Man uppger sitt mobilnummer och sedan får man spela ett memory. Jag höll nästan på att glömma av denna tävling idag men spelade nyss och det ser ju faktiskt ganska lovande ut för en XL-badring. Tävlingen finns här: http://statoilse.gevinst.nu/ Lycka till! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2014 12:57

Dock inte den 26:e juni som hade varit mycket skojigare. Trettio dagar kvar, plus eller minus. Graviditeten är väldigt tröttsam och det gör ont här och var, jag känner mig gigantisk och klumpig och energin finns inte till allt jag vill. Foglossningen gör sig till känna på ett för mig nytt sätt. Jag får så ont kring blygdbenet, särskilt när jag har suttit ner, och jag vill ju gärna sitta ner. Men det är ganska smärtsamt efteråt. Dessutom börjar jag känna mig mer och mer svullen, samlar väl på mig vätska igen. Sista tiden av en graviditet ska ju vara bland den värsta - och det stämmer! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2014 11:33

Fast det är nog inte högsta beredskap på hunden... ;)


Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2014 13:15

I fredags kom elektrikern förbi för att slutföra eljobbet här. Det sista vi hade som önskemål var att få upp en spotlight över nummerskylten och det fixade han. Nu är det bara att invänta räkningen...



Lampan som vi hade hemma sken i ett vanligt ljust sken, men ända sedan vi satte upp den där skylten har ju mitt önskemål varit att lysa upp den i lila. Jag har bollat lösningar som att måla glaset på lampan osv. men efter att ha googlat runt lite hittade jag ett bra sätt för att få till det hela - och billigt blev det dessutom.



Teknikmagasinet sålde en LED-lampa med fjärrkontroll med just den fattningen som vi skulle behöva. Men det verkade vara en utgående vara och i vår butik i Skövde stod det på hemsidan att den bara fanns i begränsat antal, och ingen alls i webbutiken.

Begränsat antal visade sig vara en lampa. Den la vi undan och for och köpte den för det exakta priset 93,71 kr. Lampan sitter uppe och skulle vi mot förmodan tröttna på lila kan vi variera hej vilt och till och med få lampan att skifta i regnbågens alla färger.

Det är nästan så man tycker att det är synd att det är så ljust om kvällar och nätter nu, men bara nästan, för det kommer ju en höst och då kommer lampan att lysa betydligt oftare. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2014 12:54


Nej, vi är verkligen inte insatta i Europaparlamentet. Men vi har rösträtt och det ser vi som en förmån. Även om det tog lite tid, för först hamnade röstkorteten i återvinningen, men vi letade upp dem. För att få leva i en demokrati är en sak som många människor kämpar för. En del till och med dör för denna viktiga fråga. 

Och även om de som vi röstat på inte kommer att få bestämma så markerar vi i alla fall vad vi tycker - och ännu viktigare vi gör ett försök att förhindra att de vi verkligen inte vill ska få något att säga till om får det.

Ian följde med oss till vallokalen som låg i samma byggnad som kommer att bli Ians skola om några år. Ian får ju inte rösta men när vi frågade honom vem han ville rösta på svarade han: Avicii. Och på frågan om vad han tycker att bebisen ska heta svarade han: Bamse. Tänk så intressant världen skulle se ut om han fick bestämma!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2014 17:45

För att fira att vi fick en 37-åring i huset och att vi sedan tidigare har en mamma som kommer att bli det i dubbel benämning inom kort valde vi att fira födelsedag och morsdag med att gå ut och äta tillsammans. En del beprövade alternativ dök upp, men ibland vågar vi bryta rutinerna och testa något nytt. Men utan GPS:en vågade vi inte lämna hemmet. ;)



Opeln rattades mot Töreboda och Mandy's Diner, en restaurang i äkta amerikansk 50- och 60-talsmiljö. Vi hade tjuvkikat på hemsidan och på menyn innan så vi var inte helt oförberedda men överraskades ändå av den goda maten och annorlunda inredningen. Här liknade det inte mycket som vi stött på tidigare och det var just det som gjorde att restaurangbesöket blev så trevligt. Det kändes verkligen som att vi hade hamnat någon annanstans.



När maten serverades yttrade vi ett och annat "wow" också och mest imponerad blev nog Ian som fick sin mjölk i en mugg med bilar på och sina nuggets i en bil. En bil!



Portionerna var rejäla, precis som i USA misstänker vi, och det smakade jättegott. Vi beställde Små Knuttens till Ian och vi åt Vegetarian Yankee, ett vegetariskt spett med en massa tillbehör och The Wild One - Moose burger, en älgburgare på 200 gram med älgburgare, sallad, tomat, rödlök, bacon, cheddarost, ädelost, västerbottenost, bostongurka, tranbärsketchup och kantareller. Det hela var mycket mättande så även om dessertmenyn lockade så orkade vi inte mer.



Det här var verkligen ett roligt och annorlunda matställe med intressant inredning och mat som var så god! Ett besök som alltså var helt uppåt väggarna lyckat... för där fanns det Coca-Cola!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2014 19:44

Och det är så påfrestande när det är så hett. 30 grader i skuggan och så kallt som jag skulle vilja ha det lär det nog inte bli i natt heller... Det är verkligen synd att vi inte har någon toalett nere i källaren för då skulle jag inte tveka om att sova där nere. Men nu behöver jag gå upp och gå på toaletten så ofta och springa upp och ner i trappen känner jag inte alls för.

På morgonen träffade vi Nalles tjejkompis på promenaden, hon som kommer för att hämta den bruna tunnan. Nalle har alltid blivit så glad när han fått syn på henne för hon har verkligen inte varit sen att gosa med honom.

Men det här var nog sista gången som de fick ses för hennes anställning hade inte blivit förlängd, eventuellt att hon kommer att hoppa in som vikarie i sommar men då är det ju inte säkert att vi ses. Jag vet inte vad hon heter men hon har gjort Nalle glad så jag tyckte hon skulle ha en liten avslutningspresent. Den överlämnade vi idag.



Efter det gick jag och Ian fram till centrum och torget. Vi handlade lite smått på torget, lite på ICA och var även in till Apoteket för nu i värmen har det tagit på Ians solkräm. Om man köpte två solkrämsvaror så fick man en charmig solhatt på köpet.



Ian somnade lite i vagnen, men sov faktiskt ganska länge även efter lunchen. Den här värmen är väl jobbig för honom också. Imorgon kanske vi får en lite svalare dag så man hinner återhämta sig lite. Om det ska fortsätta så här så hoppas jag verkligen att jag inte går över tiden. Då kommer nog varken jag eller bebis orka med en vaginal förlossning. /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards