jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2014 19:15

Nu har jag klarat av lite mer än 28 veckor som gravid och mår än så länge någorlunda bra i alla fall. Ibland känner jag mig trött, foglossning till och från och hormonsvängningar hit och dit. Imorse grät jag till filmen Bilar. Det var ju så fint av Blixten att hjälpa Kungen över mållinjen i hans sista lopp... Och så var det väl några krämpor till, men allt hör ju liksom till.

Men värst är nog den STORA magen. Och den blev stor väldigt tidigt. Sen är inte folk runtomkring mig sena att påminna om storleken heller. Som om inte jag själv vet det - det är ju jag som måste kånka runt på den här magen, jag som måste försöka vända mig i sängen om nätterna med den här stora kulan, jag som oroar mig för graviddiabetes, oroar mig för för mycket fostervatten, oroar mig för att det skulle vara någon missbildning i mag-/tarmkanalen hos bebisen...För tydligen finns det en idealgravidmage, och den verkar ju inte jag ha. Inte enligt andra vad det verkar i alla fall. Kanske om det skulle vara så att jag väntade tvillingar, något som många förresten verkar tro...

Och en del verkar naivt nog tro att man inte får någon större mage när man är gravid. Fast sen får inte gravidmagar vara för små heller, för även då kan folk få knepiga kommentarer för det: "Är du säker på att det inte är tomt därinne?". Så säger man väl inte heller!

Överlag tycker jag att det är ganska märkligt att bara för att en kvinna är gravid så är det fritt fram att kommentera hur hon ser ut - bara för att det är grundat i något positivt. Man påpekar ju knappast till höger och vänster form och omfattning på överviktigas magar. Inte om man är finkänslig i alla fall.

Men så himla smidig känner jag ju mig knappast och att bära omkring på Ian för mycket är något som jag verkligen har fått dra ner på. Fastän magen är stor har jag inte gått upp mer än nio kilo. Enligt min gravidapp kan man nu ha gått upp mellan åtta och elva kilo - eller mer. Nu gäller det bara att se till att det inte drar iväg för mycket under slutet.

Ja, min mage är stor, men så vitt jag vet är det i alla fall inget som skulle kunna vara farligt, även om jag kommer ta upp de här känslorna med barnmorskan vid nästa besök. Bebisen lever om därinne - och har gott om plats att göra det på vad det verkar... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 april 2014 14:07


Bara en av de många anledningarna till att jag gillar torgdagar:

en leksakskamera med massa skojiga finesser för endast 15 kr. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 april 2014 15:15

När dagen börjar med en sovmorgon hoppas man ju att den fortsätter lika lyxigt men inte då. Ian var som vanligt lite krånglig i natt och lite tröst och blöjbyte blev det. Men han överraskade med att sova längre än han brukar. Nästan så man börjar misstänka att den där snuvan har något med saken att göra, för han har väl inte bara börjat sova länge...?

Halv åtta vaknade han till i vår säng! Och inte nog med det - vi kunde ligga och mysa i en kvart till. Jon hade tagit med Nalle till jobbet så det var bara vi två. När jag började med frukosten satt han lugnt och tittade på Barnkanalen. Annars brukar han springa runt och riva i det mesta och inte visa något större tålamod - frukost NU! Det var nästan så jag började misstänka att "vår" Ian blivit utbytt...

På förmiddagen knallade vi fram till torget och på vägen såg vi bussar, lastbilar, traktorer och annat som han nu tycker är superspännande. Så glass vid busstationen passade ju perfekt!


Riktigt så glassigt fortsatte det inte...


Men när Jon ringde vid lunch hade han inget roligt att berätta precis. Det gick inte att bara klona hårddisken utan måste bli en ny och vi förlorar alla program och gud vet vad. Bilder och texter lät det som vi skulle få behålla i alla fall. Alltid nåt, men självklart inte vad vi hoppats på.

Att behöva betala nästan 3000 kronor för det ingick verkligen inte i tankegångarna heller! Elektrikerns faktura lär väl dyka upp snart också, och i nästa vecka kommer sotarn och han brukar inte ha något emot att skicka en räkning heller.

Sedan var det ju den där kvarskatten som skulle in också (även om bank id-programmet försvunnit med datorn för tillfället...)

Och så börjar den här helgen för oss, men vi är ju friska, lyckliga, kära och har varandra och allt det där som man brukar trycka på istället när det "bara" handlar om pengar (som vi knappt inte har och hellre hade velat lägga på annat...). :(

Hoppas era helger startar betydligt bättre. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 april 2014 20:21

Nej, den blev inte lagad till idag. Tydligen var det värre ställt med den än vi trodde... Den gick ju att starta upp, även om den uppförde sig lite märkligt, för inkonsekvenskontrollen gick att trycka sig förbi. När vi väl lät datorn utföra den så hängde den ju sig bara. Nu ska det göras ett försök att klona hårddisken och det håller vi tummarna för att det går vägen för då får vi behålla allt vårt och även alla program. Nästa alternativ är att bara föra över våra bilder och dokument till en annan hårddisk, men då kommer inte programmen med... Ett tredje alternativ för vår dator finns inte. Imorgon vet vi.

Jag och Ian var i kyrkan på öppna förskolan på förmiddagen, sen mat, sovstund, bad med mera. När Jon kom hem snabbputsade jag fönstrena i källaren för det gick knappt att se ut igenom dem efter allt jobb där nere med borrdamm från gips och betong och annat som farit runt. Men någon större möda la jag inte ner på detta för glasen i rutorna är så dåliga till att börja med. Nya fönster till hela huset är ju fortfarande en dröm, och energibesparande skulle det ju förstås också bli.

Vi for till ICA och handlade och jag hämtade i samma veva ut min blogbag från Loppi som jag ska utvärdera. Vidare till veterinärstationen som hade öppet hus med bland annat rabatt på foder. Nalles foder kostar ju en massa pengar - 850 kr för 14 kilo brukar vi betala hos vår veterinär. Här var ordinarie pris 830 kr och just ikväll var det 20% så då passade vi på.Royal Canin hade personal på plats så vi fick faktiskt en liten foderhink och en penna på köpet också. Ian gillade hinken och Nalle äter ju fodret. Men eftersom det är vätskedrivande så får han maten på morgonen för annars blir det kissrundor om nätterna för oss. Vi ska dock kolla upp möjligheten att testa att byta foder igen för nu har han ätit det här i ett par år och kristaller i urinen kanske inte är något problem längre. För vår del skulle det ju vara skönt att kunna dra ned på foderutgiften.


Vårt charmiga måndagsexemplar!


Nu ska vi fortsätta att ägna oss åt hockeyn och när det bli periodvila ska Jon ner och spackla igen några hål i källaren. /Jenny

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2014 13:42

... klart! I alla fall det som elektrikern skulle hjälpa oss med, dock inte utomhusspoten. Sedan är det lite annat som Jon ska fixa. Och sedan är det lite till annat som vi ska fixa. Och sedan är det en hel del städning som ska fixas. Och sedan är det nog inte klart i alla fall...


Kommer ju att se bra ut när det är klart. Men när är när...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 april 2014 13:39

 


Den stationära datorn är inlämnad för felsökning och ev. reperation.

Hoppas att den kryar på sig. Och det FORT!!!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2014 20:45

... flyter ihop lite för mycket nu. Så den där olustiga känslan av att jag glömt något försvagas ju inte direkt.

Elektrikern var här länge igår kväll och det ser ut att bli ännu längre ikväll. Men sen varde ljus och inga farliga sladdar som hänger och slänger. Men spoten på nummerskylten ser dock inte ut att hinnas med.

Nåja, att saker och ting inte blir helt färdiga är ju ingen större överraskning här numer, men jag kan ju inte påstå att jag vant mig vid det för det.

Ian hade ingen vidare natt och gnällde ofta till. Krånglande tänder, men idag var han i alla fall inte lika hård i magen och nu har vi förebyggt med katrinplommon. Han sov inte middag så värst länge heller, och det märktes ju tyvärr på humöret, skulle behövt sovit längre efter den oroliga natten. 

Det blev lek på Familjecentralen idag igen och sen följde Elin och Theméa med oss hem, så leken kunde fortsätta, även om Ians humör svängde hela tiden. Hoppas att han får sova bättre i natt, för då får vi det mycket lättare också.

In i det sista var det oklart om elektrikern skulle hinna komma tillbaka idag (han skulle vara bortrest resten av veckan så vi ville ju gärna ha det så klart som möjligt). Jon hann komma hem och inte långt därefter ringde det på dörren och elektrikern dök faktiskt upp. Nu ska väl ändå det mesta bli färdigt i källaren när det kommer till elen, men han håller som sagt på fortfarande så än vågar jag inte ropa hej.

Arbetet med att få upp väggen till bebisrummet borde ju påbörjas snart också... Men en ofärdig sak i taget. /JennyAv Jenny och Jon Sjöberg - 1 april 2014 18:14

Ett försök till att göra tiden före förlossningen (och kanske även därefter) lite roligare: nya kompressionsstrumpor med prickar och ränder. Strumporna är beställda från http://www.bobbyharper.se/ och jag la den fraktfria beställningen i söndags kväll så det var verkligen snabb leverans också. /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se