jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2014 13:19

Ian är nu medlem i Friluftsfrämjandet. Och på onsdag kanske det blir Öppna skogsgläntan för honom i Rankås. Utomhuslek med andra barn - låter jätteskoj!


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2014 13:16

Den 17 maj släpps det en massa ankor som ska jogga i Tidan här i Tibro.

Vi har köpt två av dem. Kvack! Kvack!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2014 13:13

En rutschkana är beställd. Vi kom ju på att vi hade Superpresentkort att nyttja och de fungerar på CDON, så rutschkanan blev ytterligare 400 kr billigare. Hoppas att den kommer i påskveckan!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2014 21:34

Ians rutschkana börjar kännas liten och vi har kikat runt efter en som är lite högre. Men rutschkanor verkar kunna kosta hur mycket som helst... Nu är en passande från Smoby hos CDON nedsatt till 600 kr från 900 kr, men även det känns lite saftigt. Fast vi ska helt klart fundera på saken... Men hur länge vågar vi fundera?


Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2014 20:15

Vi fick ju aldrig reda på om det är en pojke eller flicka som vi väntar så vi får leva i ovisshet ett litet tag till. Om det är en flicka har ju namnet varit klart sedan 2002 någon gång, då även Ian bestämdes. Då blir det en Isa. När vi väl blev gravida lekte jag med namn och kom fram till att Ians initialer skulle bli Isa och Isas initialer Ian.

Ian heter därför Ian Sigvard Anders. Sigvard heter Jon och hans pappa så det kommer därifrån, jag hette tidigare Andersson och blev av med det efternamnet när vi gifte oss på dagen som Anders har namnsdag, den 30 november. Datumet som också var min farmor och farfars bröllopsdag. Så jag har inte hittat på vilka mellannamn som helst!

Blir det en flicka ska hon heta Isa Astrid Nanny. Astrid hette min farmor och Nanny är ett av Jons mammas namn. Inte heller så långsökt eller hur?

Men nu finns ju möjligheten att det blir en till pojke och jag har tjôtat på Jon om att han ska komma på namn för jag tänker inte lämna BB med en namnlös bebis. Jag har hjälpt honom med förslag och han har fastnat för flera av dem.

Och nu har det släppt, och jag klurade ut nästa namnpar.

Blir det en till son så kommer han få namnet Sammy Erik Leonard. Sammy har hängt med från början och nu får det bli det... även om en av våra vänners katt heter så. ;) Vi gillar namnet. Erik heter Jon i mellannamn och om det inte blivit helt knasigt så tror jag att min farmors far hette Leonard. Men det där får vi nog forska lite mer i.

Hursomhelst så har ett klipp på en präst som sjunger Hallelujah-sången cirkulerat på Facebook idag, och den låten är ju skriven av Leonard Cohen, så det känns nästan som ett tecken. Hallelujah moment! Ians första vinst var förresten Sammys äventyr 2 på DVD tillsammans med en stor gosedjurs-Sammy.

Ni som börjat klura på om man verkligen kan heta Sel, det vill säga återigen ta initialerna och göra ett namn av det, inser ju att det låter helknasigt. Men däremot kan man heta Selma, och i nuläget får den andra flickan i så fall namnet Selma Augusta Margareta, och initialerna blir de tre första bokstäverna i Sammys namn. Augusta förekommer på båda våra sidor, och m:et kanske inte är riktigt klart än men min farmor hette Margareta också.

Ja, hur rörigt var inte det här då?!?! Lättast är ju helt klart om det blir en Isa, men nu har vi garderat oss för en pojke också. Och det känns faktiskt jätteskönt. Går det att planera så ska det planeras. 

Isa eller Sammy - om en sisådär elva veckor vet vi. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2014 20:10

... så vi fixade en liten krya på dig-present till en av våra fina grannar.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 april 2014 13:15


 


Gästrummet som det ser ut nu och bilder från "förr i tiden".


  


Allrummet ser ut så här nu...


 


... och som det såg ut innan, men inte riktigt från början ändå, för då var väggarna målade rosa, det fanns ett stängt utrymme under trappen med mera....
Vi kommer inte ihåg hur det såg ut sist vi visade bilder från vårt evighetsprojekt källaren, men så här ser det ut nu. Nu när det nästan är färdigt. Ja, det är inte klart. Men riktigt nära nu. Sedan får en del saker som inköp av TV med mera vänta. Vi har en del småjobb kvar, och sånt tar ju också tid, men nu känns det som vi kan se målsnöret. Det är verkligen inte mycket som är sig likt här nere när man tittar tillbaka. Vi har ju faktiskt gjort en hel del ju!

Och vi hade aldrig klarat det utan hjälpen som vi fått från vår lille assistent...


 

Huset · Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 april 2014 19:30


Den här flaskan med innehåll från Älvsbyn, granne med Jons hemort Piteå,

ska vi testa i påsk. Inköpt på lika norrländska DollarStore.

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se