jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2014 12:09

Nu har jag sått morötter också, sommarmorötter fick det bli. Bara att vänta... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2014 20:42

Jag kunde inte hålla mig längre - nu är det sått i odlingsbäddarna. I den ena bädden av tre trängde jag ner 19 stycken potatisar så vi får väl se hur det går. Vore ju kul att kunna få smaka sin egen potatis... och gärna till midsommar.


 


I de övriga två bäddarna planterade jag frön för att få dill, persilja, rädisor, purjolök, isbergssallat, plocksallat, sockerärt och säkert var det något mer. Gräslöken från ifjol har redan vuxit till sig bra. Dessutom får smultron bli lite av en chansning för de fröna blev direktsådda (så stod det visst inte att man skulle göra...) i några mindre kärl.

Men vi hade visst missat att köpa morötter, de var slut när vi handlade fröer i Ullared, och sen har det fallit i glömska. Fast än är det ju inte försent. 

Under nätterna framöver får sådden vila under värmande fallskärmstyg så hoppas jag att allt klarar sig. Svårast blir nog att hålla Ian därifrån så han inte "hjälper" till och gallrar fröerna... /Jenny


  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2014 14:31


Vi skulle ju helst vilja ha en robotgräsklippare, men barn ska röra på sig. Och "klippa gräset" kan nu Ian göra med sin sprillans nya gräsklippare från Stiga. Den har en uppsamlare som det virvlar runt konfetti i så det ser ut som gräs. Finns bland annat på Granngården för 159 kronor. Ian körde den inne i butiken, utanför butiken, hemma i trädgården och hade velat köra den inne i bilen också... 


 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 april 2014 14:25

Vi vaknade som vanligt tidigt och fastän det är annandag påsk idag så öppnade flertalet affärer tidigt ändå - och det passade oss bra för vi hade några saker vi ville få uträttade. Och ju tidigare på dagen desto bättre. Första stoppet blev på Granngården för vi behövde gödsel till odlingsbäddarna, vi hittade ett nytt lite lättare halsband till Nalle som vi hoppas blir skönare för honom nu i sommar, trädgårdshandskar med latex och så en leksaksgräsklippare till Ian. På Biltema var de också morgonpigga och därifrån behövde vi några förvaringslådor, en hängstol (så skön!), barnträdgårdshandskar, en vaskrensare med mera. Biltema har faktiskt ett riktigt bra utbud och på sistone har vi hittat många bra saker där till bra pris.

Men mellanmålet fixades på Max. Vi har ju inte undgått reklamen för deras nya crispy fries, och de var helt okej. Bäst var ändå att det var en bok i Max-boxen och Ian fick en som handlar om småkryp. Fast lyxshaken med blåbärssmak är ju inte så dum den heller... :P


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 april 2014 20:00

 


Tänk så fort en vecka kan gå! Och vad mycket som vi fyllt den med! Men nu är det slut på det roliga och farmor och farfar är på väg hemåt till Norrbotten. Det är alltid lika trist med detta långa avstånd, så det var extra kul att de kunde stanna lite längre än vad de brukar den här gången. Men tiden har ändå rusat fram...

Nästa gång vi ses hoppas vi på att vi har en ny liten familjemedlem, ett nytt barnbarn, att visa upp. Och säkert en massa nyrenoverat...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 april 2014 15:30


Oj, så mycket vi hunnit med under tiden som vi har haft Ians farmor och farfar på besök. Nu kan vi dessutom lägga till en tipspromenad på fritidsområdet i Rankås.


 


2,5 km i härlig terräng som faktiskt slutade med vinst för farmor och farfar som vann tillbaka en del utav "startavgiften". Ian gick en stund i början, sen blev det vagnen och till sist John Blund... Fast lite show hann Ian med också. ;)


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 april 2014 15:16

... och förhoppningsvis ska det inte bli så många fler.


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards