jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under mars 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2014 08:00


Vi tycker att det är viktigt att inte glömma bort att uppmärksamma vuxenrelationen i familjeförhållandet. På sistone har det varit mycket runtomkring och det kändes väldigt lägligt att åka iväg en liten sväng för att komma ifrån alla projekt i hemmet. I och med den väntade bebisen så är det ytterst tveksamt att det kommer att bli några fler resor på ett bra tag framöver. "Barnen" följde ju med på resan, men vi lämnade vardagen för en helg.


 


Falkenberg och hotellet på Skrea strand har blivit vårt favoritresmål för det passar hela familjen. Nalle har vi haft med hit flera gånger sedan 2007 och Ian har också varit här två gånger förut. Dock har vi aldrig varit här när det varit högsommar utan åker under lågsäsong och passar på att shoppa loss i Ullared. Falkenberg Strandbad ligger underbart vackert precis utmed havet och när vi är där så är hundar tillåtna på stranden. Nalle är så otroligt lycklig här och den mjuka sanden är perfekt för hans dåliga leder.


 


Efter att vi checkat in på hotellet tog hela familjen en promenad på stranden. Tyvärr var det ganska blåsigt i fredags, men vi traskade på ändå och kunde trots allt njuta av det efterlängtade miljöombytet.



Den här långa stranden är verkligen underbar och solen gör förstås sitt för att förgylla platsen ännu mer. Ian såg långt ifrån stor ut där han knallade omkring och tittade fjärran bort.



På vägen till Falkenberg stannade vi till i Ullared och shoppade och åt på Gekås. Men under resan hann vi med mycket mer. Hotellet ligger som redan nämnt i ett otroligt fint läge och bättre utsikt under hotellfrukosten får man leta efter. Och jodå, frukosten är jättegod också!



Men förutom utsikten finns det fler förmåner som att man som hotellgäst får gratis entré till Klitterbadet som ligger i samma byggnad. Badet har en lagom stor barnbassäng och när vi var där var varmvattenbassängen öppen också. Härligt!


 


Uteaktiviteter stod också på vår planering för Vallarna är ett underbart friluftsområde som ligger i Falkenberg. Här spelas det välkända farser och sjungs allsång om somrarna, men året runt finns det underhållning. Vi besökte den spännande lekplatsen, gick balansgång på stockar och under vår vandring kikade vi också på några utav djuren i parkens minizoo.


 

    


Med två vuxna, en hund och barn med resesäng på rummet finns det inte så mycket plats över att röra sig på när man har ett vanligt rum. Men nu sov vi mest på rummet, satt ju inte där och häckade, och Ian hittade på skojigheter på den lilla ytan ändå. Roligast var spegeln!



Vi fick en riktigt fin helg i Falkenberg även om det inte blev så mycket till återhämtningssemester när vi ville få ut det mesta av tiden. Och sedan har sovmorgnar aldrig varit Ians grej och inte heller här, alla nya intryck till trots. Vi har sett mycket nytt och gammalt, ätit en massa gott och shoppat mycket av det vi hade uppskrivet på listan - och så lite till. Dessutom tror vi att hela familjen fick en härlig weekend, alla på sitt sätt.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 mars 2014 07:00

 

Och som vanligt har Peter LeMarc skrivit några rader som passar in även i detta skede av livet. Och bortser man bara ifrån att vi aldrig dansat till dragspel i Amsterdam så stämmer texten väldigt bra.


Är det därför jag älskar dej så?

av Peter LeMarc


Du tar mej till himmelen och sen lika snart därifrån
Du ger mej en evighet sen sänker du ner ridån
Du är mitt mysterium som jag i tolv år försökt att förstå
Är det därför jag älskar dej så?


Du drog mej ur skuggorna, du såg detta barn som jag bar
Du lockar fram en best, en vålnad jag inte vill vara
Men när jag faller värdelös kan du kyssa min panna ändå
Är det därför jag älskar dej så?


Allt vi gjort ihop
All skratt, all gråt
Som ekat emot väggarna
För många minnen för att vi någonsin ska kunna skiljas åt


Vi dansade i Amsterdam till ett dragspel, jag hör det än
Jag minns alla vaknätter, alla gräl i vår återvändsgränd
Vi har vandrat vardagar, vissa ovanligt bleka och grå


Är det därför jag älskar dej så?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 mars 2014 13:30


Det fungerade med beställningen av garderober från Jysk. Två stycken med tre dörrar och en med två dörrar. Vi hade mätt rätt i Ians rum och den passade bra utmed sängen. Lagom hög också, så den passade bra som barngarderob även om vi ska kika efter några plastlådor med lock för att kunna förvara kläder och annat ovanpå garderoben också. De andra garderoberna får ligga kvar i kartongerna ett tag till för det är inte färdigrenoverat där det är tänkt att de ska stå. Vi hade via paneler och annat samlat ihop till presentkort så de tre garderoberna kostade strax under tusen kronor. Jättebra pris alltså!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2014 10:00

Idag väntar shopping i Ullared på Gekås och även i affärerna på området om vi hinner och har lust. Kläder till stora och små, taklampor, fönsterlampor, trädgårdsdekorationer, mattor, hundgodis och annat står uppskrivet på shoppinglistan. Inte så mycket som det brukar, men det blir nog inga problem att hitta något kul ändå. Hoppas att det blir lagom med folk i varuhuset så det flyter på. Är det mindre med folk, brukar det bli lättare att hitta annat också...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 mars 2014 15:45

LEGO är verkligen något som underhåller barn i alla åldrar. De mindre barnen kan leka med klossarna från Duplo riktigt tidigt. För de färgglada bitarna är så positiva för utvecklingen. Verkligen genialiska! Motoriken tränas och även fantasin - för ingenting är omöjligt att skapa. Och även att välta och plocka isär bitar är träning. Duplo finns i flera olika varianter och de nya fantasiklossarna är riktigt spännande. Det går att gå på picknick med smarriga bakelser och mumsiga glassar - perfekt nu i vår!



LEGO har roat barn i flera år och företaget fortsätter att utvecklas så att det ska finnas leksaker som passar alla. När barnen blir för stora för Duplo tar LEGO vid och skapandet kan fortsätta. Men det kanske inte är alla barn, eller i alla skeden av livet, som det är roligt att sätta ihop klossar. Då finns det flera andra LEGO-prylar att roas med istället. ToysRus har ett stort utbud av såväl LEGO som Duplo och i ToysRus serien basic finns bland annat häftiga klockor i olika charmiga utföranden.




ToysRus är en välkänd leksakskedja som har butiker i flera delar av världen och självklart en shop på nätet. Urvalet av leksaker är enormt och det finns presenter för alla tillfällen. Självklart har de ett jättestort utbud av LEGO! Det är lätt att hitta sin perfekta gåva för på hemsidan går det att göra sökningar efter kategorier, märken och ålder - allt för att göra det så smidigt som möjligt. Att just kunna söka efter ålder är toppen! För att bli bland de första att ta del av fina erbjudanden och tävlingar från butikerna och webbutiken är ett tips att anmäla sig till nyhetsbrevet.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 mars 2014 08:10

Nu lutar det åt att fondväggen i källaren kommer att få en guldig nyans. Caparol säljer en typ av färg som heter Metallocryl som ger gnistrande resultat och finns i tjugo kulörer. Spännande! Tyvärr fanns det inte färg hemma igår för att bryta så vi får återkomma, men nu fick vi se hur färgerna ser ut i "verkligheten" och inte bara på skärmen. I och med att färgen är metallisk blir den inte så platt utan mer levande och vi tror att det kommer att passa bra i källaren som inte är så stor. Vi väljer antagligen Curcuma.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2014 18:30

Lätt och jättegott godis!



150 gram smör

9 msk ljus sirap

6 msk kakao

ca 5 dl Corn flakes


Koka upp alla ingredienserna utom Corn flakesen som du rör ned efter uppkokning.

Fördela sedan cornflakesröran i formar och avnjut ljumma som kalla.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 mars 2014 18:15


Vi gillar Kexchoklad. Vi gillar yoghurt. Vi gillar Kexchoklad Yoghurt.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards