jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under januari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2014 16:45

I natt har Ian nästan inte sovit något. Han har varit så ledsen och på gråten kunde man höra att han hade ont någonstans. Men vi är osäkra på om det var tänder eller magen. Han fick Alvedon i två omgångar, men det var först den sista gången som märktes. Eller om det var av utmattning som han somnade, och tog lite sovmorgon. Det gjorde verkligen ont i oss att höra hur ledsen och otröstlig han var, stackarn...

Men idag har det inte märkts något. Det har dock märkts på oss som inte fick sova och tröttheten spelade kanske in för vid tandborstningen efter frukost kräktes jag. Två veckor sedan sist och jag får väl vara glad för det långa uppehållet, även om det är lika obehagligt varje gång. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2014 16:41

Här är vi minsann ute i god tid. I 1-årspresent fick han bland annat en snowracer, nästa gång blir det ett litet skidset. Fyller man år strax innan vintern så. En samling med presenter är påbörjad på vinden.

Ett barnset 70 cm med skidor att sätta direkt på vinterskorna och stavar kostar 169 kronor på Biltema. Finns i blått och rosa.



Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2014 16:29

Vi har ju tidigare nämnt att det här verkligen är ett babyboom-år. Prinsessan Madeleine, Marcus Hellner och en massa andra helt "vanliga" människor ska ha barn. Och ett par stycken har redan kommit till världen.

Förra helgen föddes det en Elliott som vi gav en liten present till. Men först ut var Daniel som kom en månad för tidigt den 8 januari. Daniel med familj var vi och hälsade på idag. Lillen fick paket men även den stolta storasystern fick en liten present.

Vi bjöds på en massa godfika, men Ian har ju inte alls fått fart på sötsmaklökarna och jag hade ju inte lyckats behålla frukosten... Jon fick äta för oss båda istället, och jag tror att det gick ganska bra. /Jenny


Hela familjen med nyaste tillskottet.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2014 16:27

Kan den här plattan vara något som kan få Ian att hålla sig kvar i sängen

lite extra på morgonen så vi kan ligga och dra oss tro...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 januari 2014 16:15

För 25 poäng kan man just nu beställa en mysig filt i Lambi-shoppen. Det har vi gjort.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 januari 2014 19:30

Innan i somras hade jag inte träffat Linda sedan vi tog studenten. Och hur länge sedan det egentligen är behöver vi inte gå inte på, men en sisådär två, tre år. Ungefär. ;) Linda har under större delen av tiden sedan dess hållit till ute i stora vida världen, långt bort från Tibro där vi bor.

Nu har hon avslutat ett vända på Irland och är redo för nya utmaningar på ännu obestämd plats. Idag fick hon dock stå ut med att vi malde på om småbarnslivet. Jag och Jon har ju mest det att prata om...

Först åt vi thaibuffé innan vi var här och lät oss bli underhållna av Ian, och Nalle fick en hel del kel. Han mådde riktigt gott!

Nu återstår att se om det blir att vi ses någon gång innan det bär iväg igen för henne. Och även om jag talade varmt om Norrbotten, som inte alls är öken, så lutar det nog inte åt den destinationen ändå... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 januari 2014 09:00

SLA 14/9-2012.


Vi var nog bland de sista som kunde bli fotograferade på BB för att få vår bild med i lokaltidningarna. Men den här tjänsten drogs in och istället blev det föräldrarnas eller anhörigas ansvar att själva sända in annonsering om nyfödda, om man var intresserad av det.

Redan då tyckte jag mig se en nedgång bland annonseringen av nyfödda på familjesidan. Och nu kommer det antagligen att bli ännu färre bilder på de små, då tidningen ska börja ta 300 kronor för en liten annons och 500 kronor för en stor.

På köpet får man ju faktiskt en t-shirt till babyn... som man kanske i slutändan ändå inte alls är särskilt intresserad av i alla fall. Snygg? Nej. Det är ju ett reklamplagg!

Nu kanske den här prissättningen är vanlig i andra tidningar, det vet inte jag. Men jag tycker att det är trist att tidningen gör så här, men de kan säkert motivera det med att annonser är en stor inkomstkälla. Men kan då inte annonseringspriset för företag höjas istället?

Jag gillar inte det här och när det blir vår tur får vi väl överväga om det är värt pengarna. Vi har ju blogg och Facebook och där kostar det gratis. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 januari 2014 18:43

Ian har blivit galet förtjust i att göra raketen. Nu är det ju lite si och så med att koordinera händer och fötter, men det är roligt att stampa i alla fall. På sistone har nog rymden blivit ganska överbelamrad av alla raketer som vi skickat iväg...

Ian

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards