jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Helgen och så

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 januari 2014 18:45

 

Blandad thaimat.


Igår blev det thaibuffé på Kathy Thai för oss. Riktigt gott och eftersom det var helg så var det lite dyrare men vad gjorde väl det när man fick friterad banan med glass och sirap till efterrätt. Det var bra nära att vi åkte tillbaka idag...

På lördagseftermiddagen påbörjades arbetet med att montera ihop den nya TV-bänken. Det gick väl ganska fort, men att sedan få ordning på alla sladdar tog betydligt längre tid. Och hejsan hoppsan hade klockan blivit åtta och "Det stora äventyret" hade redan börjat. Tur att det går att streama.

Men vad är det där programmet om egentligen?! I första avsnittet skulle vi vara i de fruktade skorpionernas land - vi såg inte till en enda skorpion! I det andra avsnittet skulle deltagarna klampa runt i de mäktiga björnarnas land - vi såg inte till en enda björn! I senaste avsnittet var de tävlande i djungeln med miljoner djur - men det verkade inte ens som om de såg till en endaste mygga! Taggbuskar var det däremot gott om...

Vi hade fått för oss att programmet, förutom att tävla om vem som snabbast tar sig tillbaka till civilisationen, skulle gå ut på att överleva i besvärliga områden och hitta mat. Vi har inte sett att de tävlande ätit något! Nu senast vände i alla fall någon guide på en pinne så det kom vatten... som visst smakade ruttet trä.

Rätt gissat - vi är inte helt överväldigade av denna programserie. Tillbaka till TV-bänken. Så här såg det ut när vi höll på, givetvis med hjälp från ett par extra små händer:


Rätt position för jobbet.


Soffbordet blev ihopsatt idag och genast blev rummet inbillat större med ljusa mindre möbler. Det blev mycket smidigare med ett litet runt bord än det stora klumpiga fyrkantiga. Nu sitter det barnspärrar på dörrarna till TV-bänken och det blir svårt för knytet med de hjälpande små fingrarna att byta kanal, stänga av, dra i sladdar osv...


Ett ljust lyft.


Vi är jättenöjda med resultatet och äntligen fick vi ju stryka lite saker på affirmationslistan. Tänk om man kunde fixa allt på en gång, men så ser det ju tyvärr inte ut. Inte för oss i alla fall. En sak i taget.


Kryssat TV-bänk och soffbord. Bara dyra saker kvar typ...


På förmiddagen tog vi oss ut tillsammans en vända i trädgården. Nalle busade och Ian fick åka lite pulka.


  

Snöbus!


Det är inte alls så kallt här som de rapporter vi får från Norrbotten, men det är tillräckligt många minus för att snön ska ligga kvar. Skönt att slippa slasket och snömängden är alldeles lagom. Blåser dock lite kyliga vindar, om man ska klaga på något.

Till lunch åt vi spagetti och det gjorde även Ians kind, öra, hår, hand med mera. Är man hungrig så är man. Bestickföringen får vi öva på någon annan gång. Den mesta delen av maten hamnar ju faktiskt i magen.


Spagetti!


Efter maten sov Ian, och det är vår lugna stund. Återhämtningsdags! Vi pysslade med hans ena bebisbok, den som är på nätet och nu avslutade vi den äntligen och beställde. Vi har den och en som vi skriver i själva. Men vi har varit dåliga på att fylla i den på nätet. Nästa barn kommer bara att få en bok.


Västerbottensostmuffin!


Till middag gjorde vi matmuffins på västerbottensost. Det var alldeles för länge sedan. Så i helgen har det blivit en del ätande. Men Ian har underhållit också förstås, och vi har roat oss med honom. Om vi är redo för en ny vecka vete fasen, helgerna är alldeles för korta och det var inte ultraljudsdags den här veckan heller.


 
 
Ingen bild

Marianne

20 januari 2014 07:51

Det är svårt att förstå hur Ian ska kunna utveckla sina tekniska kunskaper om ni hindrar honom . Det verkar som om han tycker om att sminka sig med mat. Det ser väldigt trevligt ut med de nya möblerna och bordet behöver ju inte vara så stort nu när det inte kan användas för prydnader :-)

Jenny och Jon Sjöberg

20 januari 2014 08:05

Jag tror inte att våra teknikprylar orkar fler av Ians tester. Vi var helt enkelt tvungna att prioritera...
Han fick en väldigt fin lyster och skulle säkert få mycket uppmärksamhet på catwalken men den make upen. ;)
Vi funderar dock på att skaffa en liten rund matta att ha under bordet så det ser lite roligare ut. /Jenny

 
Ingen bild

skrivmoster

20 januari 2014 09:24

Så fint det blev med de nya möblerna! Rund matta under bordet kanske inte skulle vara så dumt! Annars är det mest jobbigt med mattor och barn. Men det ger hemtrevnad!

Det är helt ofattbart att maten hamnar "överallt" men ändå i munnen. Inte lätt att vara pricksäker men övning ger färdighet!! :)

Ni har ätit väldigt gott i helgen ser jag. Det kan man ju få unna sig! Jag har inte varit så sugen på matlagning för jag har luftrörskatarr som är så jobbig. En är nästan fri och den andra (jag) är på väg mot tillfrisknande - hoppas jag!

Skickar lite sol från vår sida av Vättern! Kram!!

Jenny och Jon Sjöberg

20 januari 2014 13:46

Vi gillar det nya. Vi hade en större matta tidigare, men när Ian åkte runt i gåstolen hade han svårt att komma över kanten så vi tog bort den.
En liten skulle nog passa bra ändå. Vi köper inga dyra, så lite kladd kan det få bli.
Ian åt resterna på Familjecentralen idag. Lite mindre i ansiktet den gången. Framgång! :)
Jag har ju inte kräkts på sistone och då blir det roligare att äta, när man inte riskerar att se maten en andra gång...
Vi har faktiskt sol här idag - tack så mycket. Kramar! /Jenny

 
Malin

Malin

23 januari 2014 13:41

Vilka fina bilder, en trevlig helg men fullt upp som vanligt :D
kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

23 januari 2014 13:47

Ja, förra helgen gick åt till "jobb" och annat. I helgen ska vi umgås med bekanta istället. /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

23 januari 2014 16:24

Visst är det roligt att få stryka från sina listor :)
Blev jättefint.

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

23 januari 2014 17:09

Det blev lite rymligare just nu i alla fall. Får väl se när vi gör rum av matsalen... /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards