jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 augusti 2013 22:00

Det är en rätt man inte äter varje dag precis. Inte här i alla fall. Vet inte varför för det är ju faktiskt ganska gott och lätt att göra.


Ian på sin skördetröska/trehjuling.


Jag och Ian drog ut i trädgården med hans "skördetröska" och bärgade lite purjolök och några morötter till matlagningen. Men sedan somnade han och jag fick tillaga rätten själv...

Nu gjorde vi en grön variant och bytte ut skinkan mot vegetariska tärningar á la bacon. Det smakade förstås extra gott med egenodlad purjolök och nykokta färska morötter till. Men allt orkade vi inte äta upp så det blev några matlådor till Jon.

Receptet följdes inte helt slaviskt och originalet finns här och vårt följer nedan (hoppade bland annat över salt för att Ian skulle provsmaka). /Jenny




Makaronilåda

ca 4 portioner


Ingredienser:
4 dl okokta idealmakaroner
Några små egenodlade purjolökar
Smör att steka i
240 gram tärningar á la bacon


Ingredienser till äggstanningen:
4 st ägg
3 dl mjölk
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven ost


Gör så här:
Koka makaronerna i 8 minuter. Skölj under tiden purjolöken och hacka den i bitar.

Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek purjolöken några minuter.
Låt fuskbaconbitarna steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll dem i stekpannan och rör om. Häll sedan allt i en smord ugnsform.

Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en liten skål.

Häll detta över makaroniröran i formen. Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.

Servera med kokta morötter.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 augusti 2013 22:30

Inte alls lika öde ikväll...


Att Diggiloo har valt att göra ett av sina stopp på Ånaplan här i Tibro är verkligen lyckat för oss som bor så nära. Vi behövde inte oroa oss för Nalle som väntade välrastad hemma. Men Ian fick följa med... ;)


Ian diggade Diggiloo, men inte hörselkåporna.


Och att ha så nära dit och hem var ju toppen. Vi promenerade den korta biten, så Ian sov i vagnen det första. Sedan höll han sig vaken och på gott humör, men när det var dags för paus packade vi ihop vår lilla mysplats i det gröna och vände hemåt. Och något senare än vanligt, närmare tio, somnade han och vi hoppas återigen på en sovmorgon.

När vi ändå satt där på vår filt försökte vi ta några gruppbilder. Det gick väl sådär. (Kanske att killen från lokaltidningen fick en bättre bild och att vi kommer med där istället...)


  


Diggiloo-gänget består i år av Andreas Weise, Clabbe, David Lindgren, E-Type, Jessica Andersson, Linda Pritchard, Lotta Engberg, Magnus Johansson, Mojje, Charlotte Perrelli och Per Andersson. Och just de två sistnämnda var vi mest intresserade av. Charlotte som föder barn och nästan i samma stund showar på scen. Det är ju fint av henne att ställa upp för fansen och är ju hennes val förstås. Men hur orkar hon?!?


Jessica Andersson tillsammans med favoriten Per Andersson.


Per Andersson, en riktigt skojig komiker, gratulerade Charlotte, men nämnde i samma veva att han minsann hade fått vänta i 12 månader på sin namnsdag som var häromdagen. Per är en riktig lustigkurre och han drog flera skämt:

"Doktorn, doktorn, jag har fem könsorgan!"

"Men herregud, hur sitter byxorna?"

"Som en handske..."


Vi hade jätteskoj under den tiden som vi var där, men Ian styr ju en del här hemma numer och vi har inget emot att komma i säng heller... Men vi hör fortfarande musik från Ånaplan ända hem. Hoppas verkligen att det här, och fler arrangemang ändå, återkommer på denna plats.


  

Mojje, några fler diggilooare och DJ Clabbe.


Och inte nog med att vi hade en rolig upplevelse så fick vi också med oss en del gratissaker hem, och en Diggiloo-filt från parkettplatsen som Ian hjälpte till med att plocka upp.



Nu drar vi oss tillbaka efter denna kväll. Ian sover och snart vi också, men Diggiloo showar vidare... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 augusti 2013 22:13

Sockeln ska bli grafitgrå. En mörkare färg som passar bättre med den varmvita fasadfärgen.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 augusti 2013 11:00

Tand nummer fyra har trängt igenom. Och det blev som vi misstänkte: en hörntand före framtanden. Är det vanligt tro? För han kommer väl att få den framtanden...?

Lite jobbigt var det för Ian (och för oss...), men nu är det en tand mindre i alla fall. Tänderna duggar tätt nu så det är väl dags närsomhelst igen.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2013 21:15


Det verkar som att det blir en resa till Ullared framöver. För att spara lite pengar, och tid också för den delen i och med att det mesta finns på samma ställe, undrar vi därför vad era barn i åldern ett till två år leker med? Vad kan vara lämpligt att "köpa på sig" för framtiden? Vi är ju en del för att planera som ni vet... ;) Vad leker barnen med på förskolan (Ian ska ju inte skolas in)? Någon leksak som är bra för utvecklingen...? Bra filmer? Bra musik?

Det slutar kanske ändå med att vi hittar något som vi tycker är roligt... ;)

Kläder hoppas vi på att hitta en del, men nu ökar han inte lika snabbt mellan storlekarna i alla fall och det är ju roligt när de plaggen kan användas lite längre. Kläder kommer ju alltid att behövas. Och säkert något annat... Fast imorgon vinner vi Drömvinsten och då kan vi ju köpa hela Gekås om vi vill!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2013 09:57


Vi la Ian vid åtta igår kväll och han sov till femtiden då han fick välling. Vi behövde bara vara in till honom någon gång. Klockan sju var han dock klarvaken och det var lika bra att ta mig ur sängen. Segt...

I Ians säng ligger det bland annat en prasselbok och giraffen Sophie. Boken prasslar och giraffen piper men Ian verkar inte ha något emot emot dessa ljud när han sover. Inatt låg han och kramade om Sophie vid flera tillfällen utan att vakna. Squeeeeak-squeeeeeak!

Just i natt sov han i pyjamas för det var lite svalare igår men annars har det blivit bara blöja. Men aldrig under täcket för han blir så varm. På kudden har han Snutten, filten som hängt med från start.

Han har ju en så mysig sovhörna - varför vill han inte ligga där längre...? ;) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2013 09:50

... på Ånaplan inför Diggloo ännu. Fast det är klart, ikväll är det konsert i Vadstena så imorgon kommer det nog att vara full rulle här med att få ordning på arrangemanget. Än så länge är det bara några avspärrningar uppsatta.

Över 5500 biljetter är sålda så imorgon är det inte lika öde här...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2013 18:15



Den här käcka gåbilen, Bounce `n Ride från Playskool, hittade vi i Ullared när vi var där sist. Vi tyckte att den lät roligt, och eftersom bobby carsen ändå var slut blev det en sådan istället.

Och den är ju hur skoj som helst! I ratten hänger det en apa som går att snurra runt och innehåller något skallrande. Ljuden som uppkommer när Ian studsar på bollen när han hoppar fram är så roliga. Ian gillar verkligen att studsa omkring på den här. Men han kommer bara bakåt än så länge... ;)



 


(Vi såg förresten att just nu finns Bounce 'n Ride för bara 279 kr (ord. 549 kr) hos Lekmer.)

Ian

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards