jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2013 08:00

Hade det bara funnits lite extra pengar över här hade vi genast lagt en beställning! Hur länge vågar man egentligen att vänta...? Det är total utförsäljning hos Sagor & Ting som marknadsför märken som Maxomorra, Lundmyr, Disney med flera.

Finns så mycket fint - och billigt. Fyndläge alltså! De säljer barnkläder, personliga sagoböcker, leksaker med mera. Undrar om det finns några kronor gömda i madrassen tro...? Har nog bara kvalster där dock...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juli 2013 20:30

Det sägs att det första året som småbarnsföräldrar är det tuffaste. Barnet som kommer vänder upp och ned på allt och livet tar en helt ny vändning. En vändning som det kanske var helt omöjligt att sätta sig in i. Förhoppningsvis är det till största del bara lycka som råder. Men det nya livet med en liten kan också vara riktigt tärande. Sömnbrist, stress, brist på egentid och ibland ska man mer eller mindre fungera som en maskin och ta sig an roller och sysslor som man aldrig tidigare kommit i närheten av.

Att bara få ta en dusch kan vara rena lyxen och att sitta ner och äta mat i lugn och ro likaså. Att vara småbarnsförälder är verkligen inte det lättaste. Men all energi som en negativ situation med barnet kräver kan återvända lika snabbt när man får det där leendet från världens sötaste lilla ansikte, eller den där kramen av de där gulligt knubbiga små armarna.

I allt kaotiskt som kan uppstå är det lätt att man både tappar bort sig själv och varandra. Det kan bli för mycket som brister och många föräldrar separerar under barnets första år.

När man ser till bebisen är tiden mellan tre till åtta månader en mycket viktig anknytningstid och att få denna nära relation ändrad kan bli en traumatisk upplevelse. En skräcksiffra vi hört är att hälften av alla förhållanden spricker under bebisåret... Nu finns det sällan några garantier här i livet, men för oss ser det ganska lovande ut och då har vi ändå haft tusen andra bollar i luften.

Första året som småbarnsföräldrar är snart avklarat och vi kommer att hänga ihop ett tag till vad det verkar. Det kommer väl inte som någon direkt överraskning för någon att det här året har innehållit flera stunder då det varit riktigt tufft och man önskat att man varit någon annanstans... Men vi har tagit oss igenom det kämpiga hittills.

Vad det är som krävs för att få ett förhålllande att fungera är säkert olika för alla, fast kommunikation är förstås viktig. Vi träffades inte heller igår, utan det dröjde tio år innan vi skaffade barn. Om det spelar någon roll eller ej vet vi inte, men vi har hittat en trygghet i varandra. Även om den här tiden var omöjlig att föreställa sig ändå.

Sedan är det inte säkert att alla relationer går att rädda. Kanske kan det vara bäst för de inblandande att bryta upp? Vissa väljer att stanna, och kommer kanske senare att ångra det. En del kanske väljer att göra ingenting för att hitta tillbaka till varandra och bara hoppas på det bästa medan tiden går?

"Vår" låt är Peter LeMarcs "Du och jag mot världen" (text lånades till annonsen om vår förlovning, annonsen som syns i headern, och på vårt bröllop spelades också denna låt). Texten är verkligen passande och vi förstod den inte lika väl då som vi gör nu. Det är bara storleken på boendet som inte stämmer...


"Som fångade fåglar i två rum och kök på fyrtio kvadrat
Bland blöjor och barnskrik, Lego och intrampad Sempermat
Vi hade ingen plan
Ingen given manual
Fick aldrig något arv, inget sparkapital
Vi kunde skilts åt där och då
Men gjorde än en gång ett val
Vi älskade, vi slogs
Men hade mod att stanna kvar
Fick inget gratis på den här färden
Det var du och jag mot världen
Så var då, så är det nu
Du och jag mot världen
Alltid jag och du"


Peter LeMarc - Du och jag mot världen, se och hör musikvideon här.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juli 2013 20:15


Ingen annan panel har givit oss så stor utdelning som Triaba. Vi är mycket nöjda med deras marknadsundersökningar och hela Triabas upplägg. Undersökningar varvas dessutom med återkommande tävlingar där det finns chans att utöka ekonomin ytterligare. Vill du också genomföra betalda marknadsundersökningar på nätet så är Triaba ett mycket bra alternativ. Utbetalningarna går sedan att göra via Superpresentkort eller Paypal. Gör en anmälan på hemsidan och håll din profil uppdaterad för att kunna ta del av så många undersökningar som möjligt - och på så vis snabbt få ihop ersättning.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2013 20:30

McMat.


Köper man plusmeny hos McDonalds får man med Coca-Cola-glas. Och jag utökar gärna samlingen även om det kräver ett besök hos den snabbmatskedjan. Nej, jag är inte särskilt förtjust i deras mat. Två vegetariska alternativ: en wrapp och en bönburgare... Det blev bönburgaren med plusmeny för att få glas (Jon tog BigMac+), men det blev lite bönburgare till honom också. ;) Och väl i kassan såg vi att man fick med en minion vid köp av Happy Meal så vi slängde med en sådan också. (Jag, eller Ian då..., fick den med två ögon som klappar händerna. Störtskön!) Och så blev det en muffins och en McFlurry med choklad från Marabou... Jag brukar nöja mig med ett glas från varje "serie" så nu blir det inget fler McD-besök. Vi blev ju ganska mätta och det blev lite mat över. Vi kunde knappast låta Ian äta något av det. Men Nalle hade inget emot att söka efter en förrymd Happy Meal-hamburgare i trädgården. Ja, vi är hemska människor som matar hunden med skräpmat. Fy på oss! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2013 20:15

Regnet och lägre temperatur slog till - som gjort för lite verksamhet i köket! Vi räknar varmt med att sommaren återvänder redan imorgon och då (fortsätter... var ju tvungna att smaka) vi att mumsa på vår Key Lime Pie. Tidigare i år gjorde vi den här pajen, och la den på minnet inför sommaren då den fina syrligheten passar perfekt.

 

Key Lime Pie.


Men så hade jag hos Salt&Peppar råkat se en favorit i repris utlagd - en cheesecake! Jag är ju otroligt svag för cheesecakes och blev helsåld av att bara läsa den smaskiga texten. Så det blev även en New York Cheesecake gjord. Bäst skulle den smaka om den fick vila över natt - men här var det ingen som kunde hålla sig. Den smakade verkligen underbart - hur otroligt gott ska den då inte smaka imorgon?! /Jenny


 

New York Cheesecake.

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se