jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2013 20:53

Den här cheesecaken var så fantastisk god och enkel att vi gjorde en till idag. Provsmakat den har vi också gjort för vi måste veta om den verkligen smakar godare eller ej dagen efter. Om vi inte smakar har vi ju inget att jämföra med... ;)

Receptet finns hos Salt & Peppar - BAKA DEN!!! :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2013 11:00


Det är ju kanske inget önskemål under sommaren, men målar man med just den färgen så. Igår kväll gjorde vi ett riktigt ryck och höll på båda två till framåt halv elva från det att Ian somnade vid sex (Jon hade tjuvstartat under dagen). Det tar ju sin lilla tid förstås och vi är långt ifrån färdiga. Men när vi blir det kommer det att bli jättefint. Färgen är inte riktigt vit, utan med inslag av grått och då kanske det inte kommer synas lika fort när det blir smutsigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2013 09:29

Jag trodde att det var en bildtävling med det verkar som att alla som laddat upp en bild och fyllt i formuläret får en mugg gratis från MAM via Facebook. Kampanjen pågår så länge lagret räcker, dock senast till och med 21/7. Besök fb-sidan, gilla, klicka på sommartävling, fyll i formuläret och glöm inte ladda upp bilden: https://www.facebook.com/MAMBaby?hc_location=timeline /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2013 16:45

För inte så länge sedan köpte vi ny säng. Vår gamla 160-säng kändes liten när Ian tog upp så mycket plats i den, han ligger för det mesta på tvären och sparkas. Sedan skulle det passa bra att ställa ner den gamla i gästrummet så besökare kunde sova lite bättre än i bäddsoffan.


Busungen i sängen.

Det blev en kontinental 180 istället men vi köpte aldrig någon gavel. Det har vi saknat på sistone och återigen är det på grund av Ian. Ian somnar i sin säng men på morgonen hämtar vi in honom till oss och ger honom välling innan vi sover vidare en liten stund tillsammans. Men när han väl vaknar nästa gång är han mycket, mycket vaken och ska klättra och klänga runt i sängen.

Särskilt sladdarna till våra sänglampor har varit intressanta. Så det fick bli en quick fix. På vinden låg en träskiva, i pysselrummet låg en sparad större bit tyg.


Tyget vi klätt huvudgaveln med.


Dessa två sammanstrålade och nu har vi en enkel sänggavel som vi gjort själva. Lite tid, spikande, skruvande och skjutande med häftpistolen senare var det klart, och i och med att vi hade allt material hemmavid så sparade vi in omkring 1500 kr.

Nu återstår bara att bygga sarger runt hela sängen för att hindra Ian klättermus ännu mer... ;)


 

Nu blir det svårare för Prins Bus att dra i sladdarna till lamporna.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2013 15:09

Vi hade rätt i våra misstankar om att ännu en tand var på väg. Idag var den plötsligt uppe. Vanligast är att de två nere och två uppe kommer innan ett års ålder, tyckte vi de sa på BVC. Ian har verkligen mycket för sig just nu... Poff! sa det och så händer det ena efter det andra.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2013 22:30

Slöjdmässa i Hjo stadspark.


Vi har bestämt att vi ska varva mindre roligt husjobb med sådant som är mer roligt under semestern. Idag blev det en rolig dag. Men vi har verkligen fått flänga runt för dagens skoj.

Vi åt en tidig lunch hemma innan vi for till Hjo för att gå på Slöjdmässan. Det här är en riktigt stor mässa som har arrangerats i över 30 år och som lockar tusentals besökare för att titta på de runt 300 utställarnas hantverk.

Mässan fortsätter imorgon och avslutas på söndag så än finns det chans att ta sig dit. Det finns verkligen massor att titta på och det mest intressanta tycker vi är den otroliga fantasi som människor visar upp genom sina kreationer. Allt möjligt är skapat i alla möjliga material!

Vi gjorde dock inga större inköp, men det blev en vetedocka som skaparen kallade Sömntuta. Riktigt söta dockor och det var svårt att välja...


En Sömntuta.


Vi for hem och intog mellanmål och busade och rastade Nalle som fått stanna hemma på grund av värmen. Mycket mer hann vi inte innan vi for mot Karlsborg, denna gång följde hela familjen med. Årets andra allsång arrangerades vid kanalen och vi hade så trevligt förra gången att vi ville tillbaka. Men vi var inte ensamma om att vilja sjunga. Massor med folk skulle dit och broöppningen gjorde sitt för att skapa köer.


Lång bilkö...


Den här gången hade vi inte tänkt göra något längre stopp eftersom vi var trötta från dagen. Och tur var väl det för det var knappt att det gick att komma fram, särskilt inte när vi hade barnvagn. Ian verkar dessutom ha fler tänder på väg och det är lite besvärligt för honom, så när vi fått en glimt av kvällens kändisartist for vi hem.


Ett hav av allsångssjungare.


Kändisen då, som lockade den här storpubliken - vem var det? Det var allsångskungen himself: Lasse Berghagen! Det verkade som att det var flera som var intresserade av att sjunga allsång med denne vane man, som för kvällen inte bar en blå kavaj utan en svart skjorta. Men lång är han och det gjorde det lite lättare att få honom på bild bland folkvimlet (Nanne Grönwall kommer bli en större utmaning...).


  

Lasse Berghagen.


Riktigt trötta återvände vi hem och Ian slocknade ganska direkt efter vällingen och Nalle orkade knappt ut på kvällspromenaden efter att ha fått sig en rejäl dos av Karlsborg. Vi tänkte hamna en stund framför teven innan vi ger oss och drar oss tillbaka. Imorgon väntar återigen jobb hemmavid...


"Skymningen kom i en smekning av kvällsbrisens skälvande hand..."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2013 22:11

Nu kan Nalles svalka sig i sin pool om det blir varmt för honom. Vi har lagt i en bit goretex-tyg som kanske kommer skydda den sköra botten från klor ett tag i alla fall.

  

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se