jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2012 17:05

... köpte vi på oss för länge sedan och i och med Ian så kommer den nu till användning. :) En ny bild för varje fem centimetrar och så hänger den i "rätt" höjd så man kan mäta honom efter den också.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2012 16:58

... och vi håller på och snyggar till hallen. Det blir lite ljusare färg på väggarna, mer åt sandhållet än det gula som det är nu, och vi målar bort bården. Svårt att se på bilderna men så är det i alla fall.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2012 22:41

Nio dagar blev det mellan bajsningarna och när det väl kom så kom det ganska mycket... Det känns som en lättnad även om det kunde har dröjt längre ändå. Tips på hur man lätt får bort bajs från kläderna...? (Använt galltvål.)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2012 18:11

Eftersom vi tog en rejäl sovmorgon så försvann mycket av dagen där - men det var bara skönt. Ian vaknade till på morgonen (och inatt också för den delen....) och vi flyttade över honom till vår säng och där sov han gott vidare några timmar till.

Vi har mest tagit det lugnt idag. Bara gjort lite smått som utfodrat småfåglarna, rastat Nalle några gånger, lagat lasagne, tagit emot några fler julkort eftersom det kom post idag (!), beställt lite grejer på nätet (fri frakt hos bland annat Shopping4net.se), gjort en liten snölykta...

En mycket lugn och bra start på vår ledighet. :)

Utanför vår dörr...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2012 18:04

... såg det ut så här och en bit in på förmiddagen också för den delen. Hela familjen (Nalle syns också där) tog en mysig och efterlängtad sovmorgon. :) Klockan hann nog bli elva innan vi tog oss upp och stod inför den jobbiga frågan: frukost eller lunch. ;) 

Det blev frukost.

Hund, man, bebis och fru.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2012 21:45

Och Ians föräldrar missade det... Vi lämnade lillkillen på mysmattan för att borsta tänderna och han höll på och kämpade som han gjort den senaste tiden. Kämpade med att rulla runt. Men inte trodde vi att det var nära - och inte trodde vi att vi skulle missa det båda två! Vi hörde plötsligt missnöjda ljud från barnrummet och kikade in: där låg Ian på mage!


Efter tre månader och nio dagar tog sig Ian runt från rygg till mage.


Vi anade ju att det skulle ske snart och att han inte alls skulle gilla att ligga på mage när han väl tagit sig runt. Men tyvärr missade vi rullningen alltså. Fy på oss! Fast nu lär vi väl få nya chanser inom kort. Och lite senare var Ian glad igen...


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2012 21:15

Vi bloggar dåligt nu - f'låt! - och det är ont om läsare här också, men de två sakerna kanske hänger ihop? (Och vart har alla fb-gillare tagit vägen?!?!) Det talades ju löst om någon undergång idag men vi jobbade bara heltid på vår egen!

På förmiddagen flängde vi runt i några av ortens affärer och inhandlade de sista klapparna som vi hoppas ska komma till glädje. Bland annat blev det något gott och något kul till Nalle som är en hejare på att öppna paket!

Honom gjorde vi förresten glad redan idag då vi tog en tur till skolskogen så han fick dra runt lite bland snö och träd. Han tycker så mycket om att vara där... men att mysa i sin säng vid granen går också bra.

Det blev en vända på torget där vi köpte lite fikabröd och några barnplagg. Ian har fortfarande inte bajsat men verkar piggare än någonsin så vi är väl inte direkt oroliga för det kan ju gå så långt som tre veckor mellan bajsningarna. Har vi hört. Det verkar ju förstås lite märkligt men han tillgodser väl sig all näring så bra just nu. Han fortsätter att vara aktiv med händerna i munnen och kämpandet med att vända på sig. Och det är så nära att han kommer runt från ryggläge till mage, men den där armen kommer alltid i vägen. Ständigt denna arm! Grr!

Så länge pannan håller, kommer vi inte att frysa på ett tag i alla fall. För vi fick hem en pall med pellets som förhoppningsvis ska räcka en bra bit in på det nya året - om det inte blir alltför många köldknäppar på rad. Den här gången kom pallen hem till oss med en truckleverans och på så sätt slapp vi krånglet med att hyra släp. Att bära ner säckarna i källaren slapp vi (det vill säga Jon...) dock inte undan.

Vi stannade till lite hemmavid och plockade upp och slog in det vi köpte. På eftermiddagen, när bebis var matad och hund rastad, storhandlade vi på ICA. För varje tvåhundring fick man köpa en påse Twist för fem kronor. Vi fick köpa fem påsar... men hade lugnt kunnat köpa ett par till om det inte varit för att kampanjen bara gick upp till tusenlappen.

Pengarna kom ju in på kontot redan idag så det var lika bra att fylla på i skåpen. Vi misstänker dock att tiden till nästa löning i januari kommer att kännas väldigt lång framöver... Snabbt kommer däremot julledigheten tillsammans att gå. De närmsta två veckorna kommer att rusa förbi och under den här tiden ska det bland annat rivas reglade väggar i källaren. Är planen...

Men nu är den här dagen till ända. Denna dag som började med nyheten om att Storbritannien fått en egen Bad Santa (filmen sänds på tvåan imorgon kväll). Barnen på köpcentrat som satt i Tomtens knä fick höra om den blodiga massakern på andra små barn i USA... Gissa om det skrämde dem! Och som om det inte vore nog. Han berättade också för ungarna att Tomten inte finns. Japp - den här tomten fick sparken.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2012 19:56

De här trevliga människorna bodde i huset innan oss: Ing-Britt och Göte.


I eftermiddag ringde Ing-Britt och Göte, de fina människorna som var så snälla och sålde huset till oss. Vi har ju tidigare nämnt på bloggen att de lämnade kvar många praktiska grejer till oss... som Jon tycker det är jätteroligt att leka med.

De ville komma och hälsa på oss och önska en god jul. Vi har bara setts någon enstaka gång efter husköpet, bland annat när vi visade upp Ian för dem i deras nya hem. Nu fick vi chansen att visa upp en större Ian. Jag tyckte att Ing-Britt sa att Ian var tre veckor då, så det var ett tag sedan, men tiden går ju så fruktansvärt fort. (Lite märkligt att just idag fick vi ett av deras julkort som missats av adressändringen. Det kunde vi nu överlämna så här istället.)

Vi visade huset för dem och vad vi hittat på med vinklar och vrår. Ians rum, deras före detta TV-rum, har ju fått genomgå största förändringen om man bortser från badrummet förstås. Vi har ju inte kommit helt tillrätta överallt men vi trivs bra och jag tror att de var nöjda med hur vi inrett också.

Julklapparna får vänta, men blomman fick vi öppna. ;)


De hade också med sig presenter, fast paketen var julklappar så de får vänta till julafton och det tror jag att Ian förstod. Hihi! Men blomman fick vi lov att öppna, en amaryllis i den nyare och spännande färgen tropical orange. Det var roligt att ses och jag tror att Ian la på charmen även den här gången. När de gick såg det till och med ut som att han vinkade av dem... /Jenny


Tack så jättemycket för det gulliga julkortet, blomman och presenterna

och vi hoppas att ni hittade in här på bloggen.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards