Direktlänk till inlägg 17 november 2012
Under en amning häromkvällen var det matlagning i Go'kväll och det var pizzatårta som tillagades. Vi gillar pizza och tårta så varför skulle vi inte gilla pizzatårta? Det "riktiga" receptet finns här.
Vi gjorde en egen vegetarisk variant och tog ingredienser som vi trodde skulle passa - och det blev jättegott! En matig och kanske lite nyttig pizza som var enkel att göra men som ändå blev festlig.
Först stekte vi färska skivade champinjoner, vegetariska baconbitar och skivad rödlök. Sedan fräste vi färdig babyspenat tillsammans med morotsstavar, skivade rädisor och hackad vitlök. Smördegsbotten grundades med krossade tomater smaksatta med vitlök och både på och under fyllningen hade vi västerbottensost.
Efter garnering med utskurna smördegsbitar och äggpensling fick tårtan gräddas i ugnen knappa tjugo minuter, tills skalet var frasigt gyllenbrunt. Det blev som sagt väldigt gott redan på första försöket och bra är att fyllningen går att variera efter egen smak. Pizzatårta kommer nog att stå på menyn snart igen.
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|