jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2010 00:00

  

Idag, för fyra år sedan, hämtade vi hem Nalle från omplaceringshemmet. Då var han 3,5 år. Vi minns det som igår. Hur spännande och nervöst det var. Vi hade så många tankar på hur vi skulle bete oss att vi glömde att betala för honom! Fick vända efter några kilometer...

Att skaffa Nalle förändrade vårt liv totalt, och ibland har det varit riktigt jobbigt på många sätt men han är det bästa i vårt liv. Han ger så mycket tillbaka och vi ångrar ingenting.

Ibland driver han oss till vansinne, och ibland får han oss att skratta så vi nästan gråter. När han var riktigt sjuk och höll på att lämna oss för hundhimlen insåg vi hur mycket han betyder.

När han fick diagnosen om sina dåliga höfter och leder berättade veterinären att hans liv med största sannolikhet kommer att blir förkortat - det försöker vi att inte tänka på. Det syns inte på honom hur sjuk han är, att han måste ha sitt smärtstillande dagligen.

Vi fruktar dagen då medicinen inte längre är tillräckligt stark för att han ska slippa smärtan...

Men det ska vi inte tänka på idag! Idag ska vi fira att vi har haft vår nallebjörn hos oss under dessa fyra år och skämma bort honom som bara den!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2010 19:30

Två fribiljetter till Legenden om ugglornas rike tog oss idag till... Skara!

Filmen hade slutat gå i Skövde och på många andra biografer, men hade som tur var premiär på biograf Grand igår. Så, vi åkte glada i hågen den lilla biten mellan Fagersanna och hjärtat av Skaraborg.

Filmen var väldigt välgjord med effekter som troligtvis är hissnande i 3D-versionen. Däremot var den bitvis ganska mörk och kanske lite väl våldsam för att vara tillåten från sju år. Som en korsning av Valiant och Sagan om ringen-trilogin, ungefär...

Innan filmen började, hann vi se oss runt lite i centrala Skara. Det är en trevlig stad, med små gator och gamla byggnader med tinnar och torn - och fina gatlyktor!

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 december 2010 18:59

Winner Spinner

      

Tips på en god alkoholfri drink!


12 cl Coca-Cola
2 cl ananasjuice
2 cl mjölk (3 procentig, helst ekologisk...)
2 cl äppelcider (alkoholfri)
0,5 cl vaniljsocker

Shaka!

Toppa med lite spraygrädde och pudra med O'boy pulver.

Sedan är det bara att avnjuta!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 december 2010 16:27

Nu har vi gjort julfint här i hemmet, nu är vi redo för julen. Så här såg det ut före och efter...

 

I år ska vi alltså ha en plastgran och den är rosa. Det blev ett roligt och färgglatt julinslag. Vi känner oss som Barbie och Ken och Nalle är en My little pony-häst.

Vår absoluta favoritjulsak är den här mjukisgranen som vi hittade på ÖoB. Den både sjunger, dansar och blinkar i alla möjliga färger. Den blir man så glad av att titta på. Omöjligt att inte dansa och sjunga med: "Oh, christmas tree, oh, christmas tree..."

Men vi har givetvis lite mer traditionella julsaker också...

      

Misteln hänger nu ovanför ytterdörren så det är bara att komma hit och pussas. Jenny prövade så att den verkligen fungerade genom att ragga lite på Nalle... Och pussen blev genast besvarad!

Vi har gjort det så julfint här nu så Tomten är redan på väg. Vi såg honom komma klättrande nedför stegen... Titta! Där är han ju!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 december 2010 15:43

Jag äger en snowboard. Detta faktum behöver inte nödvändigtvis innebära att jag verkligen åker på den. Brädan har stått och samlat damm och sett många vintrar komma och gå.

Men idag fick jag ett ryck. Kanske var det nån sorts ålderskris, vad vet jag. I alla fall har några av byns ungar varit flitiga och byggt en hel snowboardpark i slänten utanför lägenheten, komplett med hopp av olika storlek, rails och allt. Det har varit riktigt roligt att se hur de hållit på och byggt och provåkt. Vilken energi! Vilken målmedvetenhet! De som säger att dagens ungdom bara sitter framför datorn och TV:n har fel.

Hursomhelst. Jag fick för mig att provåka i slänten, men tyckte att det var pinsamt att göra det ifall "kidsen" tittade på. Jag menar, vad skulle de tycka om en gammal gubbe kom och lekte i deras backe?

Därför var det full fart ut och upp i backen, medan ingen var i närheten. Jenny efter med kameran. De första försöken gick väl sisådär... 

...men sen satt den! (Okej, det var det minsta hoppet. Vaddådå?!)

Det var skoj, och bäst av allt: inga brutna ben!

Stay cool!    /Jon

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 december 2010 15:29

Ja, ska man skratta eller gråta åt eländet. Stackars östersundsborna! Men lite kul är det allt..

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 december 2010 19:02

Jag hade turen i bloggtävling hos Mammas vardag att vinna ett presentkort på Min müsli, müslin är ekologisk och kommer från Saltå Kvarn. I tre enkla steg är det bara att mixa massa goda saker som man vill. Det finns ett 60-tal olika ingredienser att blanda ifrån.

Vi hade aldrig tidigare testat den här sidan och var nyfikna på allt! Så jag blandade hejvilt.

Det blev quinoaflingor som bas och sedan tog jag allt möjligt: rostad hackad hasselnöt, frystorkad ananas, aprikos, blåbär, mango, lingon, regalrussin, kokos, solroskärnor, jordgubbar... Det ska bli mycket spännande att äta min egenkomponerade müsli till frukost!

Posten kom inte förrän fem i tre men det var inte bara müslin som kom så det gjorde ingenting att den var sen. I lådan låg även godis ända från Spanien! Också en vinst som ska bli väldigt intressant att testa.

Det kom också en gratisflaska med balsam från Bra vardag. Det är en jättebra sida med en hel del bra gratiserbjudanden. Tidigare har jag fått en cd, en Venusrakhyvel, små prover med Wella schampo och hårinpackning och nu väntar jag även en Gillette Energising Moisturiser - helt gratis. Det enda kravet är ibland att betygsätta produkten. 

För ett tag sedan fick man besälla en av Lars Wallin designad t-shirt från Flora för 50 kr, så det nappade jag på och den kom också idag. Har läst att en del tycker att den är ful men jag gillar den. Men passformen var inte den bästa...

 

Hoppas att postlådan är lika proppfull med paket i morgon! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 december 2010 21:53

Det är 13,7 minusgrader ute och vi har just rastat Nalle. Kallt, kallt. Ikväll ska vi försöka komma i säng innan elva var tanken. Behöver få sova några fler timmar när vi går upp klockan fem på morgonen. Jobb och tävlingar gör att det snurrar bra i huvudet när man inte fått sova tillräckligt länge.

För Jons del väntar julbord på jobbet imorgon kväll och jag kanske ska hjälpa mamma med hennes blogg. Hon vet inte hur man får in bilder i datorn eller hur man laddar upp bilder på sidan. Men vi får se. Det finns säkert att göra ändå!

Men nu ska vi krypa i säng, Jon med sitt tunna täcke och jag med mitt stora tjocka IKEA-täcke med värmegrad 5. Godnatt och sov så gott! /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards